Metamina + Alkohol = Nej!


Att Alkohol förstärker en del sinnesstämningar vet vi nog alla, vilket också kan förklara varför personer med ADDADHD och/eller  bristande impulskontroll kan hitta mycket bättre saker att göra i livet att dricka alkohol. Sak samma med många tillstånd av psykisk svaghet och utsatthet eller obalans.  Att bedöva sin klumpighet och sina tillkortakommanden kan kännas skönt och samtidigt göra dig klumpigare.

Metamina + Alkohol = Nej
Effekten av Centralstimulantia + Alkohol sker på flera plan.

1 Alkohol förstärker de dåliga sidorna av Centralstimulantia på blodtryck och hjärta.

2 Alkohol hämmar enzymet Dopamin Beta-Hydroxylas DBH som normalt bryter ned dopamin till noradrenalin. Vi har skrivit om kombinationen framförallt i samband med Metamina och Antabus (som också hämmar DBH) vilket kan leda till oönskat höga dopaminmängder och negativa biverkningar därutav.

Anser själv kombinationen som olämplig av just de anledningarna. Med Metamina har många fått en extrachans i livet, kanske kan man ta tillvara denna extrachans på ett bättre sätt än att kombinera den med alkohol.

Kombinationens utfall beror på en rad faktorer som kön, ålder och leverfunktionen vilket man kan se tex här (exempel med concerta) Planerar man att dricka så skulle jag också stå över att ha någon större dos CS i kroppen samtidigt.

Exempel Concerta + Alkohol
Såg ett inlägg i ett forum om kombinationen Alkohol och Concerta.

…Vill bara varna andra föräldrar till barn som äter just Concerta.

Vi fick en chock i natt, då telefonen ringer och det är läkaren från sjukhuset, dom ville bara berätta att dom hade vår son där. Han hade druckit i går och svimmat av ett antal gånger och även kräkts en hel del, han hade en del minnes luckor. När vi kom upp till sjukhuset i natt så fick vi reda på att hans hjärta skenade på honom och han var tydligen riktigt illa däran

Han fick ligga kvar tills nu i eftermiddag så att allt var bra med hjärtat. Enligt uppgift av kompisarna så hade han druckit max 4 öl.


Teorin i praktiken

När vi ser hur kombinationen Concerta och Alkohol visar sig i praktiken kanske man inte ska bli alltför förvånad. Det är bara konkretiserandet av de redan i dag mycket välkända riskerna av kombinationen.

Sedan undrar jag om alkohol överhuvudtaget är lämpligt som drog när man är impulsiv eller har problem med koncentrationen för övrigt. Jag har aldrig sett något gott komma ur det men det vågar man väl inte ens säga för då är man en jävla gnällig jävel, så jag låter bli att säga att alkohol ofta bara skadar just därför. Kombinationen av Centralstimulerande medel plus alkohol visar sin mest extrema sida när hot och våld kommer in i bilden, då har vi redan två faktorer som ligger och påverkar hjärtat på samma sätt, med det kroppsegna adrenalinet blir det tre faktorer och där är risken för plötsliga dödsfall kraftigt förhöjd.

Mer om Metamina här.

Myocardial infarction associated with adderall XR and alcohol use in a young man.

11 reaktioner på ”Metamina + Alkohol = Nej!”

 1. Jag kan ju i å för sig vara undantaget som osv osv… för är det nått som jag slutat med så är det att dricka UTAN!! min Metamina! innan jag fick min diagnos å medecinering så var jag som de flesta ute å festa tyvär slutade det 3 av 5 gånger med slagsmål å med det handikapet sprit å inget som höll ordning på mina tankar å höll mej kvar i fokus just de där sekunderna som blixtrartill i huvet på så många av oss med ad/hd så kan jag lugnt säga att det inte var en trevlig syn när man såg själv vad den explosiva å okontrolerbara ilskan gör med andra! jag vet vad jag pratar om jag har nog gjort ca 3 år på kåken endast för våldsbrott i fyllan UTAN!! metaminan!som grövst hög jag en annan mäniska med en yxa!!! så kom för F..N inte å påstå att det är olämpligt att ta metamina i hop med alkohål! sen jag fick den medecinen har jag å mina vänner kunnat festa å umgås utan oron att nått ska gå snett!jag kan inte ens minnas när jag slog nån på käften eller nått sånt dylikt varken med eller utan sprit å alkohol i kroppen! men va vet väll jag ? jag råkar ju bara va född med detta handikap för ”Bara” 39 år sedan å fått ta mycket spott å spe för det å tragiskt nog har det inte bleve mindre efter jag fick min medecin utan snarare värre! tack vare sånna här sidor där det då påstås en massa ren skit om ni urskäcktar min dåliga svenska! men visst det är ju klart jag fattar väll inget som vanligt å ä säkert hellt dum i huvet som inte kan föstå nått! Eller?? jag har ju bara AD/ HD!!!!!!! hoppas poängen å sarkasmen i de sissta är NOTERAT!!?? tack för ordet!

  1. Tja några av de mest bestialiska morden som begåtts under de senaste 20 åren har en sak gemensamt, det är att över 50% av förövarna har alkoholproblem eller är alkoholister. Dvs de kan inte hantera alkohol speciellt bra, mordet på John Hron, 10 årige Bobby samt Hagamannen handlingar är bara några i raden av exempel på handlingar som utförts av personer som har svårigheter med impulskontrollen men ändå konsumerar alkohol, så jag hoppas att du kan förstå att jag inte anser det lämpligt med alkohol i allmänhet för den som har problem med impulskontrollen?

   Att sova bra är oerhört viktigt om man har ADHD eller ADD, det grundlägger liksom för morgondagen. Alkohol gör att man somnar lättare och sover sämre, vid hög konsumption minskar sömnens kvalitet betydligt. Varför inte se det så här – Utan alkoholen hade du sluppit 3 år på kåken? Med Metamina har du fått en extra chans i livet varför slänga bort den på något som redan lett dig fel?

    1. För många med ADHD uppstår det paradoxala när man tar Metamina att man sover bättre. Något som är ganska lätt att förstöra genom att toppa detta med alkohol. Man är säkert en sur gammal jävel som säger sanningen i detta alkoholindränkta land, men jag antar att det är spottet man får utstå för att säga sanningen.

     Tack för länken mer om sömn kommer härifrån inom kort…. Det är på något sätt grunden för livet och kommer till en precis som i en dröm.

     Se här vi har skärp till oss när det gäller att vara sömniga:

     ADHD, NPF: Tips vid Sömnproblem I

     ADHD, NPF: Tips vid Sömnproblem II

     ADHD, NPF: Tips vid Sömnproblem III

 2. Min erfarenhet av metamina och alkohol ihop är att jag inte slår andra fördärvade. Jag kan som andra bruka alkohol på ett icke destruktivt sätt. Däremot tycker jag cannabis är ett bättre alternativ än alkohol. För det första tar cannabis inte livet av brukaren, för det andra är den inte lika beroendeframkallande (ungefär som kaffe enligt en brittisk studie). För det tredje förstör cannabis inte hjärnceller som alkohol gör, cannabis skyddar hjärncellerna, tyvärr är det ju förbjudet, hade det inte varit det kunde många människoliv och öden räddats.

  Min dos metamina är 75mg per dag och äntligen vid 40 års ålder har jag ett liv, äntligen kan jag lita på mig själv.

  1. -Ja det är väl tur att du inte supit med dig själv som motpart då kanske du blivit ihjälslagen för länge sedan?
   Och det kanske du kan skratta dig lycklig över att ha sluppit? Kanske du sluppit möta 13 versioner av dig själv för att de fattat själv hur jävla olämpligt det är att dricka med den benägenheten?

   Som du säkert vet så finns det mycket tydliga samband mellan alkohol och våldsbrott, att cannabis inte har dessa samband är möjligt, tycker det skulle vara bra att se vad som orsakar vad när det gäller illegalisering – legalisering, vilket är svårt idag. Vad jag själv märkt av cannabis är att de som rökte på ordentligt i skolan tyckte att de blev bättre av det men det fanns inget utanför kretsen som rökte på ordentligt som kunde bekräfta det.

   Trevligt med en fungerande medicin! Tycker det bästa sättet att hedra en fungerande medicin är avhållsamhet från substanser som försämra din relation till dig själv på lång och kort sikt. Tycker mer att Cannabis och opium hör åldringsvården till och så gammal är du väl ändå inte.

 3. Angående Metamina så har jag efter ett 25-årigt amfetaminmissbruk äntligen fått ett liv. För min del så har inte själva drogen varit mitt största problem utan det har varit att kunna vistas bland normala människor, att ”bli en i gänget” typ.
  Jag bytte stad för att kunna vara trygg i att inte bara träffa missbrukare, även om staden bara ligger 5 mil från den andra.
  Men absolut, det var en hjälpande hand som sträcktes ut då jag som mest behövde det vilket jag är oerhört tacksam för. Jag tror att alla missbrukare kommer till en punkt i livet där dom vill lägga av att knarka. Jag kom dit efter massor av försök innan och till slut lyckades jag. Mer om det kan ni läsa på min blogg.
  Det pratas om att det skjuter i höjden missbruket med concerta, metamina, ritalin, vilket jag har stor förståelse för. Det är ju bättre ”grejor” och det tar udden av att jämt känna sig jagad.
  Jag hade Concerta första perioden men drabbades av biverkning i form av kraftig hosta. Upptäckte detta efter att jag glömt att min medicin på morgonen då jag låg ute på jobb. I samband med upptäckten så försvann en fruktansvärd hosta.

  Jag ställer upp och diskuterar detta känsliga ämne när som helst, det är bara att kontakta mig på bloggen.
  Ha det gött alla!!!

  1. Trevligt att det kan gå framåt!
   Alkohol och andra droger är lätt att fastna i speciellt när man inte är tillfreds i sig själv i grundläget utan känner sig jagad, otillfredsställd eller allmänt annorlunda.

 4. Hur blir det med t ex Metamin + Donat Mg?

   Edit Admin:

  Kolla vilken av länkarna som mest har med Donat att göra.
  http://www.flickr.com/photos/adhd/
  Flickr ADHD

  ADHD och ADD på mp

  Vilken av länkarna tycker du har mest med Donat mg att göra? Läs igenom alla sidorna och kom med ett bra svar, så kanske vi tar in det.

 5. Märligt Det enda jag ville när jag provade conserta var att dricka, så conserta vill jag inte ha. När jag började med metamina så ville jag inte dricka för vem har tid med sånt då annat än när man går på musukfestival och sånt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *