Whey Proteinpulver mot Diabetes typ 2

En ny uppmärksammad studie visar också att diabetes typ 2 kan behandlas inte bara med läkemedel utan att även Whey Proteinpulver eller vassleprotein kunde ha en så stark effekt på blodsockret att whey kunde mäta sig med en medicinsk behandling.

Whey Protein ger stora metabola effekter

I en nyligen publicerad rapport med det långa namnet ”Biochemical and metabolic mechanisms by which dietary whey protein may combat obesity and Type 2 diabetes” visas att det metabola syndromet med övervikt och diabetes typ-2 förefaller kunna mildras i symtomatologi och omfattning via en regelbunden konsumtion av Whey protein. Effektvägarna är flera, från att öka mättnadskänslan, öka termogenesis d.v.s. kroppens produktion av värme samt via en rad andra potentieringar av molekylära funktionsvägar exempelvis så visar Proteinet Whey(vassleprotein) upp en glukossänkande och insulinotropisk effekt samt påverkar det kraftfulla reglersystemet

Whey proteinets effekter på Diabetes typ 2

Så visst finns det hopp även för en fet prins. Läs mer om Whey Proteinpulver. Men glöm inte bort att även sömn kan ge drömresultat.

Då personer som opererat magsäcken vid en sk gastric bypass kan förlora sin långdragna kompanjon diabetes typ 2 på bara några dagar, det är långt innan de verkliga viktminskningarna gjort sig tillkänna. Detta och flera andra faktorer visar en hel del intressant att fundera över när det gäller etiologin eller orsakerna till diabetes typ 2.

När ytan på magsäcken minskas förändras också hormonerna involverade såväl som pH vilket skapar helt nya förutsättningar att försörja magsäcken med vad som tidigare kan ha varit ett bristämne. Men det mest intressanta förändringen kan nog ändå vara att den artrikedomen i den mikrobiotiska bandbredden kan öka och att den mindre ytan gör det lättare för kroppen att bygga upp ett fungerande ekosystem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *