ADHD Test: Har du Vuxen ADHD

 

 Testa om du har vuxen ADHD
Gång efter annan dyker det upp möjligheter att testa om man har ADHD på nätet, naturligtvis är det inte speciellt seriöst eller någon säker metod, men många verkar vara väldigt förtjusta i skiten. Eftersom vi saknar ryggrad och alltid vänder kappan efter vinden kommer här en test har du vuxen ADHD.
Aftonbladets Testa om du har Vuxen ADHD
Aftonbladet hade tidigare i år ett upplägg om ADHD test som man fick betala för. Någon annan tidning härmade snabbt efter, Men som sagt ta det med några skopor salt.

 

ADHD Test
ADHD Test för vuxna

Aftonbladets test bygger egentligen på exakt samma 6 frågor som de flesta sajter kopierat rakt av från WHO´s original test vilket du ser nedan.

ADHD TestASRS v1.1 Copyright WHO

Originaltestet ligger här –  6  Frågors-ADHD Test för Vuxna – (Pdf) bästa är att printa ut testet först och sedan göra det, återkom gärna med hur det gick!

Det är just det testet ovan som  alla  har kopierat rakt av, Expressen Aftonbladet med flera men det brukar de inte skriva. Varför nöja sig med en kopia när du kan få originalet direkt här.

En test på nätet kan aldrig kan ersätta en riktig diagnos osv, men kanske kan det ge ett litet större hum om det hela.

Lägg ihop antalet kryss som hamnar inom det skuggade området. Fyra eller flera kryss pekar på att dina symptom kan överensstämma med vuxen ADHD. Det kan vara bra att tala med din läkare eller annan specialist angående utredning.

Se även det stora
ASRS v1.1 Copyright WHO
21 reaktion på “ADHD Test: Har du Vuxen ADHD”

 1. Fånigt….visst blir man rastlös av att sitta stilla för länge…iallafall om det är tråkigt…och ja…det är svårigheter med att hålla ordning här hemma…för att det finns 5 personer till i familjen och min man har ADHD och Asbergers…..min yngsta son och yngsta dotter har vissa svårigheter….allt ansvar ligger på mig själv….och DET är drygt..

  1. hej jag fick mycket ofta på alla går det o prata med en skol psykolog om det jag e bara 14 år så …

 2. jag har adhd,o fick diagnosen vid 42 års ålder, för mig blev det en lättnad o acceptans över mitt betende, som jag ibland tyckte var ”knäppt… I dag mår jag ganska bra, humöret svänger, strukturen i mitt liv är berg o dalbana….jag skulle så gärna vilja ha kontakt med andra likasinnnade, där jag kan reflektera min vardag och dess dagliga ”snurriga” sociala, kontakter m myndigheter etc …..vill gärna träffa likasinnade ……o bara prata, kanske träffas el nåt mvh carina

  1. Hej Carina! :)

   Hoppas att du mår bra och att du får den hjälpen du behöver.
   Har du hittat någon bra sida mm med ”likasinnade”?
   Jag har adhd, ångest och är sjukskriven för just det.
   Det är lätt att man tappar självkänslan när man lever ett liv där inga med samma problem mm förstår *stööön*

   Jag är positiv och försöker hela tiden, kämpar och gör så gott jag kan.
   Vill verkligen träffa lite vettiga människor som har liknande situation, skulle kännas stärkande på något sett eftersom att jag nu känner mig lite ensam.

   Hör gärna av dig. :)
   Kram till Dig.

   Malin.

  2. Hej Carina! Ursäkta det sena svaret!
   Att försöka lära av andras misstag och framgångar är kanske ett av de mest vitala sakerna att göra. Är inte alls så aktiv på forum runt omkring. Alibaba visar vägen till ett forum.

 3. jag carina, har genomgått total utredning enl adhd o diagnosen är fastställd , jag har sjuk bidrag för bla detta ,o anser min dagliga tillvaro, ej går att lita på, när det gäller löften om tider o dy, jag vill ,men av ngn anledning, blir det alltid ”hinder” av ngt slag…. livet är så jävla rörigt, o min dagl morgonångest, hindrar mig att utföra mina dagl soc sysslor, mot e-middagen blir allt mkt enklare…jag lider av ”typ” även tvångstankar av olika anledningar, om d har med min adhd att göra….vet ej..jag är inte medicinerad, med typ conserta el dy.. har xanor,citalopram o stilnoct t natten..jag kan inte säga att jag är i harmoni..jag tar dag för dag…men visst är det jobbigt….dag för dag..det värsta är tycker jag..är med människorna. omkring mig, som ibland ”tycker att jag utnyttjar min ”sjukdom”.. det är synd o svårt, att folk inte kan förstå, att leva m adhd, är ”tungt” för mig, likväl som mina anhöriga, jag blir för detr mesta utsatt, för missförstånd etc, o vissa kan kalla en för ”dum i huvet”…men d lustiga är att jag blir förvånad att dom verkar så oföstående? …..men människan är ju alltid rädd för d okända o hur ska jag då kunna förklara…det okända carina

  1. Carina!
   Jag är 30 år. Har varit sjukskriven i 10 år för diverse utmattningssymtom, tills jag hittade ADHD.Fyra år ef prövar jag praktik (går mycket dåligt) nu skola (bra resultat på proven men läraren gillar mig nog inte). Jag har mycket för mig men ska det räcka?…
   Eller ska jag bara, fortsätta vara sjukskriven/förtidspensionerad/sjukpennings föremål tills jag är en riktig pensionär?
   Nä, jag blir arg! Jag skiter i vilket! Jag tänker göra någon nytta! Något bra, nåt jag passar för! Men jag vet heller inte för vad.
   Och jag sitter ensam kvar..
   Love/M

 4. Bra test. Nu är det läkaren nästa som gäller. Ps Ni har inget ADHD test på Kinesiska eller Engelska? (bor utomlands)

 5. Hej…Bra blogg…Fick min diagnos ADHD vid 28 Års ålder….Skönt att veta varför man vart/är som man är!

  Ha det gott

 6. Min man har alla symtomer på ADHD och sökte få hjälp som uxen på vår vårdcentral och denne läkare bedömde honom att han inte har någon ADHD utan någon som helst utredningarna kan man bara avfärda någon så. Vi har varit gifta i 18 år själv har jag jobbat inom missbruksvården i 17 år och sett många människor med mindre symtom än min man få hjälp med sin ADHD vart vänder vi oss för att få den rätta hjälpen. Jag blir helt förtvivlad när jag ser hur han sliter och det blir bara värre allt efter åren går
  Finns det någon som kan hjälpa med några goda konkreta råd så vore jag mycket tacksam

  1. Gå till samma vårdcentral igen fast en annan läkare och följ med din man dit, begär en remiss till att få saken utredd om ni är så säkra på er sak. Varför låtas sig nedslås av en läkares observation under en mycket kort stund? Eller gå till en annan vårdcentral.

  2. Hej….Känner igen den situationen alltför väl…Jag är själv 50, och har ÄNTLIGEN fått påbörja en utredning..Vad den visar får vi se.Tycker det går trögt med omsorg runt psykiska lidelser i detta ”fantastiska Sverige” Mitt råd till er är att stå på er, aldrig ge upp, stånga er blodiga för att hitta en läkare som tar er på allvar.Och var uppmärksam på vart gränsen går, för når gränsen är nådd, kan vad som helst hända, och det är nog DÅ det helt plötsligt kan vara för sent…
   Ta tecknen på allvar, slå larm.Och hälsa din man att han är inte ensam om att känna sej som från en annan planet..Kram

 7. Jag skulle påbörja en adhd-utredning hos prima när jag var 17 men det fanns inte tillräckligt med underlag från barndomen men helt ärligt så är mina föräldrar ignoranta och vägra se vad som är fel. Nu är jag 18, om jag skulle be om en utredning nu kommer de fortfarande kräva mina föräldrars intyg ?

  1. Det tror jag inte, men ska de betala för en utredning måste de så klart godkänna den. Bäst är att vända dig direkt till prima och fråga.

 8. Hej!
  Jag har en son på 7 år som bor heltid hos mig. Han har adhd som han mycket troligt ärvt av mig. Vi sliter med konflikter väldigt ofta och eftersom vi båda har kort stubin blir det rätt obehagligt. Konflikterna och milda men långdragna depressioner har gjort att mitt förhållande sedan 5 år har kraschat och det är en stor förlust. Hon har varit ett fantastiskt stöd och en utmärkt broms för mig och min son. Jag har fått remiss för adhd-utredning, men fortsätter det som det gör nu kommer min son att få fosterhem. Jag har alltid dåligt samvete över mina utbrott och bryter ihop ofta när jag är själv.
  Går det skynda på utredningen?
  Jag orkar inte mer.

  1. Säg precis det du skrev här till de som ska göra utredningen! Och gör det per omgående. Vare sig du eller någon annat mår bra av att sitta i en sax och vänta. Låter som en nedåtgående spiral, där orken försvinner. Be därför även dina nära och kära om hjälp för att bryta spiralen med en gång. Säg som det är allt håller på att gå åt …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *