Videos-Film

ADHD VIDEO

Många Ber om Vad är ADD Video och Vad är ADHD Video

Tourette’s syndrom

Aspergers syndrom

+ några sidor med stillbilder.

Vi kan dock inte garantera att alla videor fungerar, men säg gärna till om någon inte fungerar så kan vi kolla upp om de går att länka om.

Kvinnor med ADD eller ADHD berättar

På faktasidan om ADD finns dessutom ett videoinslag som tar upp lite mer om hur ADD kan visa sig och hur man uppfattas.

Russel Barkley berättar om ADD och ADHD

En bit ner i Faktaartikeln om vad är ADHD,  så finns ett videoinslag Russel Barkley som berättar om den senaste forskning kring ADHD etiologin och en massa annat.  Videon är på Engelska, en timme och 18 min

Svensk Video om ADHD: Efter Diagnosen av Vanna Beckman

Vanna Beckman har länge arbetat för att personer med olikheter ska få det lättare att verka på ett naturligt sätt. Efter diagnosen: Om hjälp och stöd till vuxna med ADHD/ DAMP som inte har den neurotypiska-störningen (NT-störning).

ADHD Video: Att Organisera vardagen

Video av Vanna Beckman om och med fyra vuxna med ADHD / DAMP.  Några kanske känner igen sig i problematiken och visst kan det vara mycket värt att lära av andras misstag. Eller varför inte se hur andra ordnat det för att få livet att fungera bättre.

Några av världens ledande forskare kring ADHD

talar på CHADD´s internationella konferens den 19 september 2007. USA´s senat deklarerade dagen som en speciell dag för att uppmärksamma ADHD och sprida kunskap om vad ADHD innebär.

Bland talarna:

-Tom Brown Ph.D

-Edward Hallowell, M.D

-Russell Barkley, Ph.D

-O David Neeleman.

På faktasidan Vad är ADHD finns också en lång video med en av de mest kända forskarna inom området Dr Russell barkley som berättar om den senaste forskningen. Inslaget är på Engelska. 1 timme och 18 minuter långt.

Fakta om ADHD Diagnos

Video om  den allt säkrare metodiken som blir tillgänglig för att fastställa barnens verkliga problem, vid till exempelvis en ADHD diagnostisering. Inslaget kan å andra sidan visa vilken avancerad form av barnmisshandel det är att att ignorera flickor och pojkars problem och tro att allt löser sig om de bara kommer till rätt talpedagog. etc, mm, osv.

Dagens film:Living with ADHD

En mycket uppskattad engelsk film om och kring ADHD.

Youtube ADD – ADHD

Den största Svenska Samlingsportalen på Youtube kring ADD och  ADHD. Där kan man bara strosa in och beundra den kolossala smakfullheten eller bara avnjuta videos kring angränsande ämnen.  Tidigare fanns dessutom en privatare lounge, där man kan äta snask, titta på video i gemytligare atmosfär 0ch slippa känna det digitala jäktandet när tusentals personer samtidigt ska försöka se de senaste klippen, men eftersom video klipp punkt se  är borta så försvann den möjligheten.

Tourette dokumentär: Mad but glad

En del kanske tror att en person med Tourette’s syndrom bara är någon som går runt och svär eller säger ord som du och andra bestämt är snuskiga tvärtemot rimlig logik i rent språklig mening, men är det verkligen så? Se filmen och berätta för oss.
Tourette’s syndrom och ADHD förekommer inte så sällan tillsammans.  Normativet och  besatthetens historia går säkert ofta hand i hand och många kanske ska fråga sig vad som orsakat vad. vad i hela jävla helvete kan vara mera besatt än den tidsanda som pressar alla i sin form och sedan kallar de som inte ryms i tvångströjan för stereotypa eller besatta? Däremot så lockas många så normala av just det språket, mest givetvis för att komma och säga fy bubblans så snuskigt! Och  lik förbannat så kommer flugorna, men du, jag du är ju annorlunda, såklart. Ja, det är just det jag menar, det är också just det som förenar. För innerst inne i dig själv är du jag, men språkets välbehag ser det från en annan kaj. Så drag dig i kajutan för här kommer min TUTA.

En sak i taget

Från Asperger till Autism. En sak i taget en videofilm av Vanna Beckman som tar upp tre personer som inte har NT-störningen. Eller störningar i handikappområdet NT-spektrat

What is ADHD

Eller Vad är ADHD Symptom. Kort video runt 1 minut på Engelska.

Kvinnan som tänker som en Ko – Autism Asperger Video

Lyfter indirekt fram de sociala aspekterna av att leva i den konforma neurotypins enkelspårighet och hur de neurotypiska doktorerna väldigt sällan förstår mångfald. Bland annat kan vi höra hur NT-världen föreslog att det skulle kunna vara en önskan om att ha en penis som skapade problemen, de s.k. freudianska penisavvundet. (ca 18 minuter i i filmen) vilket många säkert förstår inte alls ligger nära sanningen men kanske kan lära oss ett och annat om hur den neurotypiske tänker och ibland även känner.

Make me Normal

Roxanne is a typical teenage girl who is into music and clothes but struggles to make friends due to “inappropriate” behavior and sudden violent attacks. Moreen lost his mother recently and is prone to bouts of frustration. Esther is alone and generally an outsider in her community, with a background of always being by herself. Roy obsessively talks about Eastenders and gets annoyed if his video collection has it’s labeling even slightly out of whack and is easily thrown by new things. All four of them are pupils at Spa School in London, a state school for pupils with autism. This documentary follows the four people and sees what “normal” life means for them.

Hjälp de neurotypiska med Asperger

Video om att ha Asperger i högskolan.

Ny video om Flickor med ADHD

sambanden med tex depression tas upp. 8.37 Min.

Kändisar med ADHD

Även kändisar kan ha ADHD:hör Ty Pennington berätta om sin ADHD. Samma video finns även på sidan Vad är ADD – ADHD.

Video + Lite Om Bipolär Sjukdom

Bipolär sjukdom har ganska så mycket gemensamt med Schizofreni rent genetisk och många ifrågasätter nu om det är rimligt att kalla dem två separata sjukdomar eftersom de gemensamma nämnarna är så många.

Men mycket forskning återstår  innan vi kan säga något definitivt. Ibland vet de som sitter mitt i det mer än de som står utanför. Veronica Schelander Har skrivit en bok om sina upplevelser som heter “Gå i Kras” DN

“Tänk dig en mardröm. Där människor flyter in varandra, där det finns dolda budskap i allt som sker, där man lever under ständigt hot, ångest, skuld och undertryckt vrede…Jag var en ung, livfull, intelligent, om än mycket okritisk, universitetsstuderande kvinna som plötsligt tappade greppet. Fullständigt

Kan Flickor ha ADHD? 1

Obehandlad ADHD, vad händer?

Många har haft väldigt mycket att säga om ADHD. Många anser sig varit kallade att berätta vad de tror, men hur många har egentligen varit behjälpliga att ta reda på lite mer om fakta kring ADHD? Här nedanför är en kille som verkar ha tittat lite närmare på det hela.

Test Concerta  18 ellääh?

Videoinslag:Det blev inte alls någon Concerta, se den sorgliga sanningen som drabbat flera med social åksjuka i livet, rakt igenom varje enskild individs tidlöshet. resten av inlägget gestaltar en dyslektisk serenad av hur oändligt häftigt det är, eller nått. Kanske inget alls…

ADHD Fakta: Ritalin, bilda dig en uppfattning

Svartsyn om diskrimineringen

Se vad en kongressmedlem säger om diskrimineringen av svarta personer i USA.

Ett vanlig insäljningsargument hos kritiker att barn blir hjälpta via en diagnos är att påstå saker med ingen eller ringa verklighetsbakgrund och sedan påstå sig vilja rädda barnen från det. Tex att de lägre klasserna alltid är överrepresenterade i diagnosbilden. Men stämmer det alltid eller är det ganska ofta tvärtom?
Även de som “Proffstyckarna” tidigare kallat negrer kan ha ADHD! Fast de tidigare fått mindre vård än den vitare, mindre kulörta ras som de flesta proffstyckare tillhör.

Fakta Video 4

om Metylfenidat i polariserat ljus – Den nakna sanningen, samt en del om när Concerta inte ska användas.

Fakta Video 3

om ADD medicinen medicin som till exempelvis Ritalin.

Fakta Video 2

om mediciner som Equasym eller medikinet. + just nu även med 23 sidig informationbroshyr med Fakta om ADHD medicinen Conertapå engelska i Pdf format. För lyxturisten i farmakologins hemland.

Mer om Farmakokinetik

och några bilder på Concerta.

Sammanställning av Concerta videos

Sanningen om Concerta, metylfenidat och Amfetamin

Här kommer den sista delen i den mycket avslöjande serien om Metylfenidat som verkligen gräver på djupet i atomernas mellanhanvande och kopplingar till varandra för att kunna visa hur det kan se ut på ett kristalliserat plan med tillsatsen av endast polariserat ljus. Detta är den nakna sanningen. Men vi går även in på den länge dolda amfetaminhistorian, eller de ologiska dumheternas stora konspiration.

ADHD Fakta Concerta  Sanningen

En bibel för den konspirationstekniske entusiasten, åk genom hela EES området för att detektera förekomsten av Concerta tack vare denna fina lilla sammanställning av förpackningstexter. -Finns det måhända några förfalskade Concerta inom samarbetsområdet?

 

ADD Videos som folk laddar ned

På nätet verkar det finnas en hel del. Vi samlade samman några av det som fanns för en tid sedan.

ADHD Center ADD

En samling med några bra videoklipp om ADHD.

Flickr ADHD

ADHD gruppen på flickr med en massa bilder på ADHD mediciner etc. Här kan man också vara med och lämna än bättre förslag än de som redan finns.

Concerta gruppen som innehåller nästan samma bilder men som för många upplevs som betydligt mycket mera avslappnad och gemytlig.  Gruppen är också tänkt som en backup ifall ”bildfakta om ADHD medicin” skulle utsättas för överbelastningsattacker från grupper som inte tycker om att barn blir hjälpta. På så sätt kan alla samsas om samma härliga ADHD medicin FAKTA utan att någon blir överdrivet harmsna.

The History of ADHD Flickr har även en fin grupp som på ideell basis ägnar sig allvarligt och djupt åt historiken bakom ADD och ADHD, för att bland annat belysa problematikens långa rötter. Vill du vara med? Har du kreativa förslag?

async=””>


ADHD Test ADD Schizofreni orsaker