Det Bästa ADHD Testet för Vuxna

 

ADD Test för vuxna av WHO

ADHD Verkar vara rena kinesiskan för en del, mest för att de inte vill känna igen nyanserna i  språk som vi alla talar inom oss. Då passar det bättre för en del att tala om bokstavsbarn i stället för ord, bara för att kränga sin egen mening.
Här hittar du det största ADHD vuxen testet i original. Nu har vi gjort det ännu enklare att göra testet.

Vi vill bestämt avråda från att dra några större slutsatser av testet, det är och förblir ett underlag för din läkare att dra slutsatser från samt för dig att bedöma din egna funktionsförmåga. Vilket självfallet begränsar testets validitet, testet är dock ansett som de bästa och mest kvalitativa på någon webbplats, så varför nöja dig med kopior när du kan få originalet.

ADHD TEST 18 frågor

(Testa att ”spara som” ifall du inte lyckas öppna testet genom att klicka på länken)

Här kan du ladda ned testet, skriv ut det och gå sedan noggrant igenom frågorna. Testet är tänkt som ett underlag för dig och din läkare att försöka förstå dina bra och dåliga sidor. Testet är utarbetat av W.H.O och är att de absolut mest kvalitativa testen som finns per ”postorder” och ska tas för vad det är, varken mer eller mindre. Det är ett underlag för dig och din läkare att ta ställning till.

ADHD Vuxen Test

Stora sidan om ADHD test med bland annat det lilla ADHD testet.

Vad är ADD?

En del har frågat om det inte finns något speciellt framtaget ADD test för vuxna, svaret är att vi inte sett något. Men tänk på att ADD är en form av ADHD där man inte har en fysisk hyperaktivitet, vilket är den egentliga skillnaden. Det är egentligen bara att räkna bort frågor kring hyperaktivitet.

ADHD ADD fakta youtube
Om ADHD, Concerta Metylfenidat Mediciner eller inte  m m.
 

12 reaktioner på ”Det Bästa ADHD Testet för Vuxna”

 1. Finns det liknande/motsvarande test(er) för ADD ??

  Förresten.. vad är skillnaden mellan ADD och DAMP ??

 2. Ja, du vkan göra ett själv genom att bara svara på frågorna som involverar hyperaktiv rörelse.

  ADD = ADHD utan fysisk hyperaktivitet
  DAMP = ADHD med motorisk klumpighet

  Och detta var ganska grova förklaringar. För lite närmre ingående beskrivningar så står det mesta ganska bra i artiklarna Vad är ADD samt Vad är ADHD.

 3. Har diagnostierats som Bipolär Sjukdom
  Tycker själv det börjar likna Vuxen ADHD i stället !

  1. Du tycker åxå att ADHD och bipolär kommer från ”samma planet”. Mig med :-) Låt mig får veta vidare hur det gått med dig. Ser att inlägget är gammalt.

 4. Hej!

  Detta gav mycket troligen mig ett svar som jag inte vågat leta efter eller ens velat veta om men ska definitivt ta med testet till en läkare.
  Idag så är jag 29 år så det är nog på tiden att jag kollar upp ordentligt och förhoppningsvis får diagnos.

  MVH Johanna Franzén

  1. Jupps
   Att det drar ut på tiden gör att de som behöver hjälpen bäst ofta är sist ut ur startblocken för att få den. Ett litet test kan dock aldrig säga mer än en ordentlig utredning, så se till att få en sådan vilket kan underlätta att få den hjälp du behöver.

   1. Ska verkligen en utredning behöva ta minst ett par år att få börjad? här i uppsala är det så! Skandal! ett test och ett samtal med dr, BORDE man ju INTE behöva vänta på så länge! Vad kan man göra för att skynda på det hela lite?

 5. hej vi gjorde detta test ,men den var inte tillförlitlig säger dom på bup .men det är ju frågar som man frågar en person och den svara ,jag fattade inte vad bup menade.

  1. Hej Lena
   Nej jag fattar inte heller exakt vad bup menade, men kanske är det att en riktigt ADHD undersökning ger betydligt mycket tillförlitligare resultat än något av de övriga testen som finns på nätet. Självfallet är det så att en riktig undersökning alltid är bäst. Men ett test kan ge en fingervisning om varthän det barkar om man säger så…

Kommentarer är stängda.