Kinesiska censurprogrammen har stulen kod

ying tennis yang

Bygger censuren på fildelning?

Redan i dagarna släpps ett motgift mot det vanliga censur programmet som används i Kina systematiskt. Kina har förvisso en massa skickliga programmerare, men det mest pikanta i censursoppan är kanske att den Kinesiska statens nya censurprogram har stulit delar av delar av koden från andra program med liknande syften. Koden ser ut att vara snodd från Cybersitter och legala åtgärder är självfallet på gång för att åtgärda intrånget. Intressant när storebror själv gång på gång visar sig vara för fildelning och kodkopiering, vad som helst verkar ju vara möjligt för att hålla ordning på befolkningsmassan och annan bråte som en stat tydligen måste dras med. Suck.

Mer i Wall Street Journal

Vem kämpar för din frihet och säkerhet

Det är inte sällan lågt till tak bland de som påstår sig kämpa för något annat.  Mången  sedan historiens gryning har varit med om att slåss kring patentet på den himmelska fridens torg och den himmelska fridens ro, samtliga kvarvarande religioner, sekter och mycken annan tankevirus. Men vem tänker en dag som denna på allt de som de verkligen åt upp? Den sociala kannibalismens företräden brukar ju alltid vara att jag får rösta i den namn vilken jag precis ätit upp. På vad bygger egentligen den tanketeoretiska linjen om censur? Är den inte rakt av en kopia av du ska lyda och hålla käften för de här riktlinjerna är därför vad som intresserar Mig. IPRED och FRA debatter i all ära men tankestrukturen kring övervakning är ju lika central som sinnet i sig självt och det som du också ständigt gör. Du överför data mellan en operativ bas som du kallar dig och resterande delen av de bekanta nejderna, är det inte så?  Förstår faktiskt väldigt sällan varför debatten måste vara så svart-vit.

Om censurens hjärta bygger på ett dåligt självförtroende kanske vi ska börja dansa en psykosocial stödmazurka för dess slagfärdighet, eller räcker det med lite tips om stärkande åtgärder för självförtroendet ur AB? För när finanskrisens större vågor når Kina kanske alla inte är så glada på regimen, den första vågen har redan landat AB om fattigdomen i dess spår.

Evolutionen av det praktiska

En annan tanke kan ju vara att människor inte alls speciellt ofta gillar det censurerade, okänsliga och diktatoriska så vad blir då evolutionen av alla dessa komponenter om inte just en okänslig kannibalism som spelar allt annat än vad den är, det brukar vi i varje fall säga hemma på min planet varje dag då själva språket har födelsedag, strax innan grattis! Lite Ying och Yang får det allt vara i en tennisboll

dogmatikens tennis

intressant nog har de ADHD i Kina, Japan och Korea (Wikipedia) Även om deras bokstavsbarn (de så kallade orden) ser lite annorlunda ut än våra

OM nu den påstått höggradiga interaktiviteten online kan ge journalister DAMP-liknande skador vad kan det då inte göra med stackars regimer?Eller är det i själva verket roten till den handikappade journalistiken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *