Journalister sög av Hund

Det dogmatiska offret?

Nya triumfer för lösnummerjournalistiken
För en tid sedan kunde vi alla läsa om att sömnmedel till barn ökade dramatiskt, man sa att ökningen skulle bero på att unga barn med adhd även fick sömnmedel. Nu visar det sig mera klart att ökningen i förskrivningsstatistiken berodde på att barn med diagnosen Asperger’s syndrom och adhd fick mera av det naturliga sömnhormonet melatonin och inte mera sömnmedel.

Falska larm
Svenska Dagbladet berättar mera om falsklarmet, där man bladat samman sömnmedel med det naturliga sömnhormonet melatonin, vars verkningsmekanism skiljer sig helt från de flesta andra sömnmedel och inte alls är beroendeframkallande. Skulle bara tidningarna utbilda sina förbannade journalister i faktakunskap och ömhet inför faktabeskrivningarna så kanske de inte skulle framställa barn med adhd och barn med aspergers syndrom som neddrogade knarkare utan inse faktumet att barn med i autistspektrumområdet inte så sällan har störningar i just syntesen av melatonin. Att ta några tabletter melatonin ger dem därför samma möjligheter att sova som andra människor – det har inte ett förbannat dugg med neddrogning att göra. Sydsvenskan konstaterar också i en förvånansvärt bra artikel. att larmet om ökad neddrogning av barn var falskt. Byrackepressen uppfann benet på nytt.


Verkligheten är tvärtom
Circadin är det vanliga melatoninpreparatet nu när läkemedelsverket gått i taket över ex temporeförskrivningen av melatonin. Svenska dagbladet noterar också att den Egentliga förskrivningen av sömnmedel faktiskt har MINSKAT. Kunde kanske vara bra om TT hade lite bättre kontroll på vilka begrepp de använder. För med den trovärdigheten som nyanseringsbristen skapar, så kommer de själva att betraktas som ett genuint sömnmedel.

Dagens nyheter talar lite flummigt om den ökade förskrivningen med 200% om vilken effekt de skulle få på barns hjärnor. Tja tänk vilken effekt det får att inte kunna sova för att man har fötts med en kronisk brist på melatonin i hjärnan då! Är det för mycket begärt att harmageddon- journalistiken ska ta hänsyn till verkligheten också?

När ska den rubrikkåta journalistiken sluta med detta helvetiska angrepp på att barn med betydande svårigheter i sin vardag får en rimlig medicinering som ger dem en chans till ett normalare liv? Även journalister kanske kan läsa in sig på fakta någon dag?

Fakta
Vi har redan sett årtionden av mobbing mot de som får en centralstimulerande medicinering för att bli normalare av den, ska detta bli nästa mobbinggrupp för den rubrikkåta mobben nonsens journalister? Läs då på lite bättre så att ni håller käften nästa gång. Att ge barn som har fel i melatoninsyntesen ett extra tillskott av melatonin kommer att förbättra deras livskvalitet och inget annat. När kommer Aftonbladet med en dementi?

”Melatonin till barn och ungdom med sömnstörningar i autistspektrum gruppen.” Och många fler undersökningar visar i själva verket på en ökad hälsa hos barn som får det naturliga sömnhormonet melatonin. Och inte fan tänker väl Aftonbladet ta ansvar för konsekvensen av att barn inte får sova? Eller vad konsekvensen blir för hjärnans utveckling om man inte får sova ordentligt.

Abnormal melatonin synthesis in autism spectrum disorders

Men visst suger junkjournalistiken, verkar göra vad som helst för lite snabbmat. Dock inte Fetprinsen som redan sugit klart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *