Från Asperger till Autism Dokumentär video

En sak i taget en videofilm av Vanna Beckman som tar upp tre personer som inte har NT-störningen. Eller störningar i NT-spektrat.


Aspergers syndrom, Autism, Vanna Beckman, Efter Diagnosen, Video,

Övriga dokumentärvideos:  Temple Grandin från Youtube, inslaget heter: Focus on autism and aspergers syndrom, på samma sida finns dessutom videon the autism puzzle.

Mer video om Aspergers syndrom.

Tidigare inlägg dokumentärfilmer om Asperger s syndrom
Asperger shool make me normal

Om Aspergers syndrom i högskolan – universitetet och att hjälpe de neurotypiska att bryta det stereotypa tänkandet och kunna rehabilitera sin verklighetsuppfattning runt stereotypin att alla är konstruerade enligt samma enkelsidiga mall.

Kvinnan som tänker som en Ko – Autism Asperger Video
Lyfter indirekt fram de sociala aspekterna av att leva i den konforma neurotypins enkelsidighet och hur de neurotypiska doktorerna väldigt sällan förstår mångfald. Bland annat kan vi höra hur NT-världen föreslog att det skulle kunna vara en önskan om att ha en penis som skapade problemen, de s.k. freudianska penisavvundet. (ca 18 minuter i i filmen) vilket många säkert förstår inte alls ligger nära sanningen men kanske kan lära oss ett och annat om hur den neurotypiske tänker och ibland även känner.

Living with ADHD videon, kan också vara intressant att se.

Intressant Asperger dokumentär, Asperger video, NT-Störningsfria, Jesus Pusharen SvD om Asperger diagnosens varande eller icke.

2 reaktioner på ”Från Asperger till Autism Dokumentär video”

  1. Fantastiskt intressant och äntligen inte snuttifierat och klapp-på-huvudet-igt. Hade läst mycket av V. Beckman men missat de här. Tack för länkandet!

  2. Tack för det!
    En del personer med neurotypiska personlighetsstörningen kan ibland släppa sin stereotypa verklighetsuppfattning och ta till sig av verkligheten. Det är alltid lika trevligt när det händer.

    V. Beckman har gjort ett gott jobb på sina håll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *