Det ligger ingen värdering i det

-Det ligger ingen värdering i det jag säger. Men jag förstår, hur du känner det och att du kan tolka det som en värdering.

-Tack för det socialkärring, det ligger heller ingen värdering i det ordet, det är din tolkning, men jag kan förstå hur du upplever det. Självklart ligger det inte någon värdering i mina ord, för jag vill att du ska förstå att mitt språk ständigt är värdelöst när jag talar med dig. Jag vill inte att din neurotypi sätter hinder i vägen för dig. Men visst är det smickrande att så många förstått spelet för gallerierna som i så många av de sociala ”hjälp”instanserna. Det är faktiskt därför vi måste piska psykiatrin på gator och torg för att visa vår omsorg om psykiatrikerna. Patienternas och klienterna har faktiskt väldigt stark trygghet i hela hånkedjan. Tål den ens en inverterad tankesekvens? Nu ska Vi Hjälpa er… Hur upplever ni det, känner ni ingen tacksamhet trotts att det är ofunktionellt med tolkningsföreträdena i godtycket?

Varför skulle det någon gång ligga en värdering i språket förresten? Det skall alltid vara sterilt och värdelöst, underlättar inte det när man ska kalla sin egen upplevelse för andras, genom att skala av en del av faktumen. Din upplevelse av min upplevelse blir min upplevelse medan min upplevelse av din upplevelse blir min tolkning, tja, vilket trolleri va?

Kan egentligen språk vara värdeneutralt och vart kommer i så fall ett sådant språk från? Origin & content in the seeds of language. Berätta dina hallucinationer om neutralitetsprincipernas hemvist.

Stöd socionomer och psykiatriker
Annars kanske de blir bittra och känner sig utanför, om vi då skramlar in lite värme till dem kan de ju åtminstone rent teoretiskt komma hit och sätta sig vid brasan. ”hjälp”systemens haveri är ganska gammalt, men det förljugna trotsigheten vi kan se hos många som anser sig vara hjälpare trotsar ofta det mesta. Får de inte ha den roll anser sig berättigade till kan de bli väldigt kinkiga. Destruktiva i sin projektionslusta är dock det vanligaste, vet klienten verkligen sitt eget bästa eller?

Läs mina tankar och döda bloggares uppeldade testamenten om socialkärring, socionom, gruppvetenskap, Neurotypisk personlighet, neurofeedback, ADHD, Asperger’s, eller titta på lisas pms bilder.

4 reaktioner på ”Det ligger ingen värdering i det”

 1. Jag hatar utrycket ”Det ligger ingen värdering i det”. Då kan man ju lika gärna hålla käften, om det nu är så värdelöst.

 2. :) haha :)

  då kontrar jag med: Jaaaa förståååår! ;)

  visst är det ett jävla ofog men vad visar det egentligen? hur kan det komma sig? och hurfan kan man ens komma på något så sjukt som påståendet om att det inte ligger någon värdering i det.

  Kanske ska vi skriva en saga om när deras barn blivit uppätna och någon passerar förbi och säger: jag förstår. Då ska jag komma snabbt tillskyndande och säga: Det ligger ingen värdering i det och le mitt sötaste gosimysleende.

 3. De lever efter sina regler och sätter mänskliga ”värderingar” i andra hand. De tittar i böckerna innan de ens kommer på tanken att tala. Det är det som är så sorgligt. Men jag hoppas ändå på ett gott slut, det finns undantag.

 4. I askan finns det inga frågor som vi brukar säga på krematoriet. Däremot kan man hitta lite plomberat material från käkbens regionerna och just det tycker jag att de som vet allt om människan kan ha i munnen och suga lite på som en lite söt förintelseklubba från de vars smak man så lätt glömmer.

  Ett litet rollbyte skulle passa bra sedan: -berätta nu hur du upplever smaken av den glättiga plombens gamla halvt sönderbrända underkäksrest, är det något ers professionalitet också förstår sig på? INte för att jag vill påstå att det ligger någon värdering i just döden som sådan, men innan döden är det faktiskt ganska vanligt att man umgås med just värderingar. tack för ordet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *