Schizofreni Orsaker: Är Schizofreni en hjärnsjukdom?

Det saknas belägg för att schizofreni är en hjärnsjukdom

Vi har inte lyckats hitta några konkreta belägg för att schizofreni är en en hjärnsjukdom, eller att någon del av de initierande förloppet börjar i hjärnan. Att från början skilja mellan fysiska och psykiska sjukdomar är en bisarr och underlig vana som i bästa fall är vilseledande. Man måste uppfinna nya naturlagar för att kunna förklara hur en sjukdom inte är fysisk, sedan kan det självfallet försöka förklaras på en rad utdragna sätt men alltid vara en tveksam förklaring då de psykiska sjukdomarna självfallet bör ha fysiska orsaker på samma sätt som de så kallade fysiska sjukdomarna. Att från början skilja psykisk från fysisk sjukdom åt påvisar snarare en precisionsstyrd brist på logik vetenskapen bitvis har utövat, precis som att kalla något för hjärnsjukdom när det inte finns några belägg för det.

 

Tungomålstalets tanke

Schizofreni är en hjärnsjukdom ungefär lika mycket som att personer som saknar underkäke behöver plattityder för att få i sig maten. Förvisso kan man tänkas sig vad som menas men några bevis för att sjukdomen skulle uppstå i hjärnan har inte kunnat påvisas. Lagar om orsak och verkan gör fortfarande inte att vi kallar syfilis för hjärnsjukdom även om en obehandlad syfilis kan leda till svåra symptom från hjärnan och hela nervsystemet.

Men ok, ibland tappar man hakan!

 

Du kan hitta gott om sidor på nätet som säger att Schizofreni är en hjärnsjukdom. Vilket i egentligen bara bevisar en sak, att inbillningssjuka är väl spridd i hela samhället och ofta får stå oemotsagd när den riktas mot en mindre självständigt grupp vilka avbryter från den kulturella stereotypen. Den kollektiva inbillningssjukan visade sig redan när 30,000 psykiatriker träffades på en kongress och en liten autistisk flicka längst fram på kongresshalls scen gör den sällsamma pantomimen – seeds of language  – ni säger alla samma sak och alla säger att jag avviker- Sedan flöt hon på olika höjder i vattnet genom att komprimera diafragman olika.  En fantastisk föreställning! Efter en stund fick speakern gå fram till podiet och fråga församlingen vilket som kunde vara kärnsyndromet i det outtalade.

-30,000 psykiatriker räcker upp handen och säger unisont: Stereotypi.

 

Schizofreni Orsaker

Reflektioner kring djupstudier i akvarium – Unspooken Press 1999

En reaktion på ”Schizofreni Orsaker: Är Schizofreni en hjärnsjukdom?”

  1. Pingback: Schizofreni Orsaker | En till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *