Kan Flickor ha ADHD? 2

Ja flickor kan ha ADHD!
Men de märks inte lika mycket för att de i mindre grad än pojkar är hyperaktiva och utåtriktade. Kunskapen om ADHD hos flickor är tämligen begränsad rent vetenskapligt och rent vetenskapligt är det många bitar som saknas. Men vad vi tror oss veta idag är det att flickors ADHD tenderar att vara mer inåtvänd och självdestruktiv. Därför diagnostiserar också färre flickor än vad man vet borde finnas. Man ser de helt enkelt inte med en diagnos som från början är gjord för unga pojkar.

ADHD – Forskningprojekt
ADHD Center skriver om att Mittuniversitetet nu söker unga flickor med ADHD för att öka kunskapen om den gruppen det skriver:

Vi söker nu kvinnor över 18 år med diagnosen ADHD som är intresserade av att delta med sina erfarenheter genom intervjuer med oss. Känner du att du vill vara med och påverka eller känner du någon som du tror skulle vara intresserad av att vara med?Hör av er till oss!

Ja även kvinnor kan ha ADHD
Gunnels röra fick en diagnos
Gunnel fick sin adhd-diagnos i ”försenad 50-årspresent”, som hon säger. En medelålders kvinna bör kunna hålla ordning och sköta sin ekonomi, men Gunnel klarar det inte. Nu har hon bestämt sig för att sluta skämmas och har fått hjälp med räkningarna. Städningen är fortfarande ett problem…

4 reaktioner på ”Kan Flickor ha ADHD? 2”

 1. Har alltid varit utåtriktad, pratig, intensiv,rörlig,glad,helt klart mer manlig symtom än det vanligare inbunden, tystlåten, deppresiv…

  Idag med Concerta ser jag mer tydligt mina svårigheter, lär mig leva med dom,
  Stressan tog nästan mitt förstånd, sökte hjälp,
  Idag börjar jag landa efter 36 årig flygtur :/

  Matilda
  Ps älskar denna site

  1. Ja varför inte!
   Men visst är vingarna frostbitna av allt kylande glitter, men visst snön faller och vi med den. Men visst är det lättare att komma åt livets vatten utan att ständigt få suga på istapparna. Trevligt att du gillar sajten! Uppdateringarna har varit lite dåliga den senaste tiden och kommer så att förbli en tid, men förhoppningsvis så står sig infon som redan finns här.

 2. Jo det finns en hel del kvar att läsa :P

  Ska sajten läggas ner??

  Sant: jäkla trött på istapparna men har glimtat på livets vatten….dock i korta stunder….

  Matilda

  1. Säkert ska den läggas ned någon dag men det är mer än vad som tänkts eller talats om. Menade mer att tiden att kommer så mycket nytt material just nu… Men sådant går i perioder å andra sidan, det kommer nog det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *