Eva Kärfve avböjer att skriva adhd historia

Det sociala handgreppets verkan
Fick under gårdagen ett litet kort mail där Eva konstaterade att hon tyvärr är alldeles för uppbokad av eget bokskrivande för att kunna engagera sig ytterligare i adhd historiken.

Det känns måhända aningens överraskande men vi får vara starka i motgångens timme och ta oss samman. Även om Eva inte kunde slita sig från sitt egna skrivande just i nuläget kanske det kommer luckor under en inte alltför avlägsen morgondag då vi kan försöka ordna några möten mellan personer som inte bara har åsikter i frågan utan lever i en verklighet där koncentrationsproblemen är en tung del av vardagen. Den sociala distansen skördar normalt sett inga primörer.

Teorin i praktiken
Personligen tycker jag det skulle vara mycket intressant att se vad som kan komma fram vid ett möte mellan Eva och de 10 kvinnorna i Uppsala som nu skrivit en bok om just adhd, skulle vara trevligt om Eva kan ta sig en liten svängom ute i det uppländska höglandet för att se vad verkligheten har att säga för dagen.

Eller varför inte en liten filmatisering av hur Ewa-Lena i det här inslaget och Eva kan få samman sina bilder. Känns lite som om man pratar över huvudet på de inblandade, men det kanske inte är första gången någon gör det. Genom att mötas på samma plan kanske bilderna klarnar något och det är lättare att se vad som är vad. Kommer höra mig lite för om något sådant är möjligt att arrangera i praktiken för vad är en åsikt som inte har stöd i verkligheten?

Vet också att det här på bloggen finns en hel del frågor till Eva Kärfve av olika art. Misstänker att det är ganska många som vill ha svar på ganska mycket av reaktionerna att döma i mailboxen.

Vad säger du Eva – En liten mindre socialt distanserad svängom bland den problematik du berört i dina böcker kanske inte skulle skada? Oavsett vad som nu orsakar adhd verkar problemet omfattning kunna minskas av adekvata åtgärder. Vad säger du Eva kanske kan du lära sig något av de 10 kvinnorna i Uppsala och deras livsberättelse, om du nu inte vet mer än dem och har bättre förslag att lära dem förståss.

Varför inte en lite vetenskaplig belysning av konsekvensutvecklingen av dina och andras förslag?

Nu börjar vi med adhd historiken.
I morgon börjar förhoppningsvis en lite historisk serie om adhd som kommer att återkomma med helt ojämna intervall. Målsättningen är att väcka frågan, belysa roten och ta fram det historiska materialet kring och runt problemet att rikta sin uppmärksamhet kontrollerat, ofta kallat ADHD eller ADD i under de senaste åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *