Dagen då Gud lärde sig något nytt!

George Bush säger att det tar ett helt liv att förstå kristen tro. Jahapp – med andra ord förstår man den kristna tron först när man är död, kanske lite sent eller vad tror herr President? Namnet och ytan kanske saknar betydelse, låt oss i stället söka efter innehåll?

 

– Se om Gud kan lära sig något kanske är intressantare?

 

– För gud har väl inlärningsförmåga?

– Då kanske gud kan titta nedan

 
Kvinnor lider i tysthet
Ok en av de sista grejerna jag tänkte göra här är väl ändå att predika kvinnor som några pysande offer. Fattar du gud? De heliga nuckorna börjar kanske tröttna några tusen år senare?
Det finns alltför många belägg för att den djupa diskrimineringen av flickor och kvinnor fortfarande har ett järngrepp och vilken vård de får, dels på grund av gamla könsroller dels på grund av att kvinnor antagligen inte alls i samma grad har en fysisk hyperaktivitet som utmärker dem och markerar deras problem som det kan göra för pojkarna för den som inte kan se bortom. Mörkertalet är fortfarande stort och intresset för att ta reda på hur stort verkar svagt inte bara från de ansvariga myndigheternas sida, utan även från riksorganisationernas sida som rimligen borde föra de tystas talan. Unga verkar inte ha det för bra och gud håller tyst.

 

Vad värre är är kvinnorna i gruppen dubbelt utsatta vilket i varje fall de som får ta hand om offren för den politiken är väl medvetna om. Kvinnojourerna har i varje fall konstaterat det. Inte nog med att vården är orättvis, konsekvenserna av utebliven vård är faktiskt inte alltid desamma.

Det okända mörkertalet en studie om ADHD i genusperspektiv

Vem råkar först illa ut?
Men det var en sak till och det har faktiskt med sexroller att göra. Flickor med ADHD Asperger kan tendera att råka mer illa ut än andra pga av sin ibland hämmade förmåga att läsa av ett socialt samspel, speciellt farliga sådana. Vilket lätt personer som inte bryr sig, utnyttjar. detta är ett faktum som bland annat kvinnorjourerna tagit fasta på och som kanske inte skriks ut i medierna – och varför tror du då?

Vem fan vill säga jag har adhd och asperger och nu blev jag dessutom våldtagen när det för vissa ska vara så helvetes stigmatiserande att ens ha adhd och få vettiga mediciner för att fundera bättre. Fattar ru? Eller fattar ru inte? I vilken grad det är beroende på att fittan är stigmatiserad, eller att Jesus har kukatut är aningens svårt att säga i dagsläget. Men alla förgubbade heligheter har väl inte alltid gjort det bättre för människan, såpass mycket vet vi trotts allt idag. Det intressanta med frågeställningen är att man inte kan ställa den utan att stigmatisera sig själv som snuskig och grov i munnen. men om jag är snuskig och grov i munnen är å andra sidan rättvisan försvunnen och rimligheten bortpolerad. -Vilken Finish! Pääh

Norrköpings Tidningar skriver:
Många flickor med adhd missas i vården.
51 procent av alla barn med adhd-symptom är flickor, enligt en ny studie som SVT:s Tvärsnytt tagit del av.
Det är en mycket större andel än vad man tidigare trott. Enligt Socialstyrelsens siffror över könsfördelningen över barn och ungdomar som får en adhd-diagnos är andelen flickor bara 20 procent.
Enligt studien, som tagits fram vid centrum för klinisk forskning i Västerås, har ungefär lika många flickor som pojkar adhd-symptom, men flickorna får en annan diagnos och inte samma hjälp som pojkarna. 5 288 barn och ungdomar ingick i studien. I den gruppen uppvisade 384 barn symptom för en adhd-diagnos.

Slutsats
Lite väl tröttsamt att höra gagg om jämställdhet och annat som inte verkar vara förankrat i verkligheten, nu verkar det mest vara en täckmantel för att alla ska sitta ned fint och sött i båten och inte klaga. Men hur går det i praktiken till att som ledare kunna friskriva sig från det ansvaret att en del av befolkningen ständigt varit diskriminerad och fortfarande är det?

  1. Finns det något centralare än hälsan?

 

  1. Vad ska ni göra för att få bort diskrimineringen nu?

 

 1. När ska Jobbet vara färdigt och diskrimineringen förpassad till historiens sopptippar där den hör hemma?

Frågorna
Christina Husmark Persson, Maria Larsson och Göran Hägglund har ni överhuvudtaget något svar på de frågorna eller väljer ni att låta tysnaden svälja er värdighet?

Fredrik Reinfeldt, det bor betydligt mycket mer människor med ADHD i Sverige än människor i Andorra ändå ser man på regeringens webbplats betydligt fler träffar för Andorra än för ADHD. Vad kan det säga om proportionaliteten i agendan? Och att ADHD har lika många träffar som ordet falukorv på Regeringskansliets webbplats vad kan det lära oss? P-O undrade förut om det beskriver korvstoppningspolitikens kärna, jag frågar er detsamma men undrar samtidigt när ni kanske kan skriva om verkligheten på regerings webbplats om det mänskliga rättigheterna…..!

Är det ett statistiskt säkerställt sätt att påvisa regeringens nonchalans inför problemen eller har regeringen bara otur när den tänker?

I Fredrik Reinfeldt’s manifest står det

”Sverige ska vara ett land där varje människa ges möjlighet att forma sitt eget liv och sin egen vardag. Där arbete lönar sig och företag uppmuntras så att jobben blir fler. Där välfärden fungerar och finns till stöd då vi behöver den. Det ger ett tryggare, friare och mänskligare samhälle.”

Hur i hela friden tror du det är möjligt när man inte ens kan få vård bara för att man har fel kön? Kom igen nu kanske dags att svara?

Tillbaka till Gud

Gud har varit tyst ganska länge

och måhända misstänker någon ganska starkt att det beror på hans obildbarhet, för vad kan han egentligen lära sig rent teoretiskt nu såhär några år senare? Ett, tu tre? Har våra troende något tecken som kan visa att han lyssnat nu när diskrimineringen är inne på sitt blott andra årtusenden efter att Jesus kolade? Att gå runt med hans mordvapen korset runt halsen kanske inte visar alla den tydligaste av symbollogiska hyllningar. För vem vill se den verkliga stigmatiken? Är det då inte bättre att älta något som eventuellt kanske hände för flera tusen år sedan?

Men visst 600 miljoner till att putsa de gamla kyrkorna när människorna lider det låter ju betryggande bra och rimligt? Just den gamla idén att stänga in sig och dyrka sin gudfruktighet börjar den inte kännas lite unken såhär några tusen år senare. Finns det inget bättre att göra för pengarna än att låsa in sig i ett rum för att predika en gudsfruktighet som i all stor praktik tar plats utanför dess rum?

Bosse Söderpalm
kan den som vet allt lära sig något nytt?

Bosse Söderpalm

kan den som vet allt lära sig något nytt?

– Eller vad säger du gud, kan du verkligen lära dig något nytt?
– Om inte, är det kanske dags att vi inser sig att Gud saknar inlärningsförmåga

Läs även andra bloggares åsikter om Genusperspektiv, ADHD, Flickor, Vård, Kvinnor, Jämställdhet, Diskriminering, Kära Gud, det är sällan jag skrattar nuförtiden, men en liten svalörtsmaltig svansång presenterades häromdagen som en tidsbefodrad nektar med alla sina russinkryss, så att druvdjupet pyrde rynkorna ur tjatå dä russin. För vi läser väl Kjell Hägglund?

2 reaktioner på ”Dagen då Gud lärde sig något nytt!”

 1. Inte gi Gud skylden for kristenhetens mannsjåvinistiske undertrycking av kvinnor. At gå med mordvapenet rundt halsen er bare ett av mange indikasjoner på at noget er helt fel. Undertryckning av kvinnor var inget av Bibelens lære, uansett hur mucke kristenheten har förfektat det.

  Men jag forstår din frustrasjon, på mitt eget begrensade sett (min kjære fru har omsider fått ADHD diagnosen). Men for hva det er verd, Gud har inte skylden, och han vil gjøre noe med det. Och kristenheten vil være de første som får sin straff for umenneskeligheten.

  1. Hej Nicki
   Gratulerar till att din fru fått hjälp. Visst har religionerna gjort en hel del underligt genom åren, om det ska skyllas på gud eller de som påstår sig följa guds ord är ju alltid svårt att veta för någon som inte följer det hela så noga, Däremot kan vi se det historiska resultatet och att det sällan finns något mycket oheligare än alla så kallade heliga krig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *