Specialpoliser till Rosengård – Malmö i brand

Kravaller i Rosengård – Malmö i brand

DN rapporterar att särskilt utbildade poliser från Göteborg och Stockholm skicats till Malmö för att möta oroligheterna som flera dygn skakat Rosengård med en rad materiella skador. Flera orsaker har pekats ut till att kravallerna startade, en välinsatt fritidsledare som också bor i Rosengård menar att föräldrarna borde ta sitt ansvar och att detta delvis är konsekvensen av frånvarande föräldrar. Andra menar att det är AFA som ligger bakom bråken. Helt klart är dock att brandmän har hindrats från att göra sitt jobb av stenar, raketer och dödshot…
Askan ligger fortfarande kvar efter nattens bränder och ingången till mosken är barickaderad med FUCK – märkta containrar. Vi går mot ett nytt år och snart är det jul, ska det bli en vit eller svart jul undrar när snön sakta faller ned över en annan hed i landet.
Sakta bänder glömskans och dödens floder sig samman till en ny meander som ålande kröker evaporationen i osynliga dunster. Kanske blodets flod sjunger hjärtlöst med en annan sång hela natten lång? Finns det ingen annan mening med att leva då skapar man mening, säger en del. Men ibland förstår man nästan ingenting, vilket också är viktigt att komma ihåg.

Läs även andra bloggares åsikter om malmö, rosengård, upplopp, samhälle, polisen, stenkastning, brandkåren,

5 reaktioner på ”Specialpoliser till Rosengård – Malmö i brand”

 1. Specialpoliser??

  Vad innebär detta mera konkret??

  Räckte det inte med att man slog barnen i mosken??’

  Tänk dig muslimpoliser stormar din kyrka och slår er med batonger.

  Hårdare tag kommer bara möta hårdare motstånd.

  Hoppas inte raketgevär och ak 4 or hoppa rin i bilden men inget skulle förvåna mig.

  Hade jag själv varit förälder till en unge som åker på stryk hade jag bränt ner den ansvariges hem när han/hon sov utan att tveka.

  Eller bara knäckt käcken och några ben.

  en feg person är en person som aldrig byggt något eget i livet.

 2. svårt att gissa exakt vad det kan vara i detta fallet men en rimlig gissning är att den specialutbildning som en del poliser har att hantera massdemostrationer etc som skapades efter göteborgskravallerna är den specialitet som hänvisas till.

 3. Mosken? Det var en källarlokal som utnyttjades av religiösa Bin Ladin-dyrkande fundamentalister (såg ni SVT debatt?). ”Föreningen” har haft god tid på sig att leta upp en ny lokal. Totalt verkar processen ha tagit uppemot två år. Extremister som tycker att våld mot kvinnor och judar är OK har frånsagt sig rätten att klaga när deras barn – som inte hade någon rätt att vistas i lokalen – får emotta några smällar.

 4. Matti ,, din okunnighet, Nonchalans, får bara mig att vilja smälla på dig.

  Våld mot kvinnor och judar??

  Jasså det säger du??

  Shit alltså vilka nötter.

  du måste känna många muslimer , typ ingen.

  Idiotiska uttalanden förtjänar igentligen ingen kommentar men du matti skulle behöva en käftsmäll..

  SLUTA
  GLO PÅ MEDIA SÅ MYCKET DIN NÖT.

  Bin laden supportrar ,, ja det visade verkligen vilken nöt du är

 5. Men Mike. Han har ju rätt i det han säger. resten av Rosengård vill inte ha med källarmoskéerna att göra. Liberala muslimer flyttar från stadsdelen pga deras trakasserier. Basem & co satt på SVT debatt och avslöjade sin kärlek för Bin Laden.

  De ungdomar som säger sig sakna en fritidsgård- ser du tjejer bland dem, kanske? Nej, det gör du inte. De 4 fritids som finns passar inte för de här unga killarna. De är inte renläriga.

  Ja, de förespråker våld mot kvinnor. Ja, de är antisemiter. Det räcker gott att läsa lite artiklar från Sydsvenskan, eller sticka bort till Rosengård och fråga liberala muslimer om verksamheten i källarmoskén.

  Vänsteraktivisternma har spelat Basem helt i händerna. De har stött en fundamentalistisk och fascistisk och sexistisk grupp. RIDÅ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *