Politiker med snygg tröja känner inte av knarket

Men fortsätter ändå ta det, för omgivningen märker ganska snabbt om Anna Kettner tar sin medicin eller inte. Så säga vad man vill om den omdebatterade medicineringen av ADHD, antingen fungerar den eller så är den så stark att omgivningen får hallucinationer av den. Vad tror du?

Damptantströjan erövrar värden
Starkt jobbat Anna! Underbart bra att se personer med olika yrken ställning och funktion i samhället visa att det går ändå, fast många saker har man inte alltid direkt gratis utan mycket får man kämpa för. Ur AB:

Under hela sin barndom trodde Anna Kettner att hennes problem berodde på att hon var lat och saknade moral.

När en av döttrarna fick diagnosen adhd föll bitarna på plats.

– Det var första gången jag kände mig bekväm, säger hon.

Där ser vi återigen konsekvenserna av den diagnos som en del kallar stigmatiserande och alla kan få den bara de är tillräckligt misslyckade. (vadå stigmatiserande?)

Leif Ellinder i Corren

Vart fan går egentligen gränsen?
Vem som helst som är tillräckligt misslyckad kan vi kalla blatte? Försöker Ellinder pigga upp sin retorik med en kaffe blatte från helvetets förorter?
Resonemanget ovan kanske mer än något annat också visar vem som stigmatiserar vad, även om det inte alltid framgår varför. Men man kanske i dag får undra varför en del gärna vill framställa personer med ADHD som misslyckade? Kanske får man idag också undra varför en medicinering som förefaller fungera, (om nu omgivningen i exemplet ovan inte har hallucinationer) ständigt varit så ifrågasatt?

Glasögon har inte varit så ifrågasatta även om personer med glasögon inte sällan kan ha haft oturen att bli kallade glasögonorm eller något sådant. Konspirationen mot hackycklingarna måste nog skriva av och polisen har till och med erkänt att sabotage mot kronfågel DN, SvD, inte verkar sannolikt. Det lämnar oss ensamma med frågan: Vad är då sannolikare än att du behöver flax för att få en rimlig vård om du har adhd

Läs även andra bloggares åsikter om Anna Kettner, ADHD, ADD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Stigmatiserare Damptanten har alltid funnits. Över hela världen. Nu klampar hon obekymrat fram på nätet och sedan mars 2008 har hon en alldeles egen flagga att vifta lite som hon vill med – damptanternas logotyp. Damptanterna

3 reaktioner på ”Politiker med snygg tröja känner inte av knarket”

 1. Jag har funderat flera dagar på en lämplig, värdigt klurig och snärtig kommentar.

  En kommentar värdig den allmänna briljans jag förknippar med sidan, OCH den specifika heder och akuta känslosamhet just detta inlägg drabbat mig med. Men jag kommer ingen vart

  Så TACK. Kära hjärtanes. Tack så mycket!

  Anna

  som nu försökt kommentera med namn o adress:
  Anna Kettner, anna.kettner@politik.sll.se typ 5 ggr och nu ger upp och gör så här

 2. Hmmmm…. det ska vara lätt att kommentera vi får titta på det.

  -Åhå låter wonderbaum det åsså lite ebersprächer förstås, tjao roligt att du ser det bra och inte skäller över det dåliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *