?Hallå Anki Attention?

Anki är det inte dags att reagera lite mera, på flera saker?

EU´s generaladvokat gick i taket men vad gjorde du, när du fick reda på den godtyckliga regleringen av olika medel, helt utan vetenskapliga ställningstaganden.

Här i Sverige har de dragit in licensförskrivandet av melatonin. Vilket är en distinkt diskriminering av just den grupp som har störningar i melatoninomsättningen, men vad gör Riksförbundet Attention åt det? Sitter liknöjt och tittar på medans andra preparat har en totalt unik gräddfil, ett carte blanche och kan till och med ta in preparat för injektionsändamål utan att de normala kraven på vetenskaplig effekt är uppfyllda. Vadå vetenskaplighet? DN replikerar svagt på ett ytterst unikt bananrepubliksförfarande när hela regelverket passeras och ett speciellt intresseområde får ett unikt frikort från vetenskaplighet och evidensbasering. Nyutveckling och forskning är oerhört viktigt, men ska det inte ske på samma villkor för alla?

Det skulle väl vara rimligare om barn med fel i melatoninomsättningen fick sitt melatonin än att man joddlar runt med alternativmedicinska injektionspreparat, genom politiska gräddfiler? Om du tycker det så varför agerar inte Riksförbundet Attention mot det fundamentalt godtyckliga regelverk som det nu KO anmälda Läkemedelsverket + Socialdepartementet levererar, där en grupp slipper kontroller som alla andra måste gå igenom. Lokalavdelningen i Uppsala reagerade på en del av det och då följde riksförbundet med, en bit på vägen.

Men är det ens i enlighet med Riksförbundets egna stadgar och riktlinjer att vara så botoxregulerade, när ett såpass ofarligt medel som melatonin kan göra så mycket gott för de som verkligen behöver det. Nya medel har förvisso kommit fram men det råder fortfarande ett licensförfarande för ett medel som i de flesta andra länder är receptfritt. Det är en ganska stor del av förbundets målgrupp som är utsatta för den negativa särbehandlingen av ett ämne en del har fel i omsättningen av. Inte värt för riksförbundet att agera mera på? Hur många av personer i förbundets målgrupp står egentligen helt utan vård och rimligt omsorg? Vad har ni gjort för att förändra det på senare tid?

Historia och framtid
Att börja från noll till 5 på tio år är ett bra arbete, men är det inte dags att trappa upp och inse att det alldra mesta faktiskt är helt ogjort? Centrala beslutsfattare verkar uppenbart omedvetna om hur illa det verkligen är ställt med vården för gruppen med adhd asperger, kan man vara nöjd med ett sådant faktum? Och då pratar jag inte bara om melatonin givetvis… Skulle det vara ok om benamputerade inte hade någon rullstol? Kom igen nu..

 • Måste ni ständigt påminnas?
 • Eller tycker du att allt arbete ska göras ute i lokalavdelningarna?
 • Vad ska då riksförbundet Attention göra, kanske läsa sin egen målsättning?
Klipper in Rakels frågor som ännu är lika aktuella.
Vi har väl inte kritiserat, bara ställt lite frågor och det får man väl göra i en demokrati? Att Attention arbetar mycket bra lokalt i vissa delar av landet, har jag ingen anledning att tveka till, att det har gjorts mycket i historisk mening är också ett faktum.

Frågan är vad har gjort det senaste.

 • Hur vill ni förklara att ni inte varit i kontakt med de centrala beslutsfattarna i frågorna kring NPF-gruppen? Anser ni verkligen det vara för mycket begärt?
 • Varför har man inte varit i kontakt med de centrala beslutsfattarna?
 • Vad har man i stället valt att göra?
 • Vad anser man viktigt att göra? Vad står i stadgarna?

Är det en synnerligen aggressiv sömnighet som slagit till?

Utkastet till denna artikel sändes i förväg till Anki på Riksförbundet Attention som fick förmånen att se den innan publikation. Några av de frågor hon fått av bland annat mig har sedan länge klingat obesvarade, ett intressant val. Det förefaller vara lågt till tak i riksförbundet Attention.

2 reaktioner på ”?Hallå Anki Attention?”

 1. har också undrat varför det kan vara så olika vård i olika län. förbundet kan göra mera helt klart

  bra att någon ställer frågan om varför det inte görs meraaaa!!!! själv ville jag bara skriva förut,,, men nu har en del saker ordnat upp sig.

 2. Alla ser hur mycket lugnare jag är nu. Har ADHD och har gått från pyrande kruttunna till kesoklick efter diagnos och medicin. Flera måste få chansen till ett bättre liv.

  Har aldrig varit med i Attention det har liksom inte blivit av. De verkar inte vara så aktiva där jag bor. Det är jättetråkigt att så lite händer för alla med ADHD utan diagnos….Man får bara vänta och vänta på allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *