Fråga Riksförbundet Attention något – Bli bemött med Trakasserier

Mer tid på att tysta kritiken än vettiga agendor?
Det är intressant ofta när vi ställer några enkla frågor till Riksförbundet attention så brukar det följas med av ett eller några anonyma meddelanden med olika typer av angrepp eller sexistiska påhopp …. att vi inte är intresserade av demokrati etc eller att vi stödjer nazismen….kanske får vi inte får ställa frågor till riksförbundet attention eller ställa frågor som man normalt kan göra i en demokratisk organisation vad vet vi… Men några raka svar på frågorna har vi som alla kan se inte fått. Däremot ser man gång på gång en stark vilja att undvika svaret eller att svara bredvid frågan med en attack. Eller bara att ställa frågor till oss varför vi frågar etc, allt annat än att svara.

Varför inte svara? Är Censurförsök bättre?
Meddelandena verkar ibland vara väldigt valorienterade när det gäller just förbundets ekonomi och delar av våra förehavanden samt fyllda med påhopp och egna frågor, det verkar finnas ett frustande intresse i att komma bort från den originala frågeställningen som verkar vara känslig. Däremot kan meddelandena vara fyllda med angrepp på oss som personer eller på vad vi gjort eller med distinkta sexistiska påhopp alternativt utmålande någon av oss som extrempolitisk och stödjande nazismen, osv. Med tiden blir det ganska tjatigt. Vi bad därför några personer att titta närmare på det hela, det visar sig då att dessa meddelanden har starka gemensamma kännetecken. Märkligt nog förefaller avsändaren av meddelandena ha en hel del gemensamt med lasse som sitter i Riksförbundet attentions styrelse, P-O bad honom tidigare att sluta maila honom något han fullständigt valde att ignorera. Vi är riktigt trötta på anonyma tjuvnyp av den typen och P-O överväger att helt sluta blogga, av just den anledningen.

Varför försöka strypa det fria ordet?
Lasse hur ska du ha det? De flesta anonyma oförskämdheterna verkar komma från ett ställe utanför Nynäshamn på helger och mornar, vid de flesta andra tider från Skol / kommundatorer i Haningeområdet, är det så att du måhända bor i Nynäshamnstrakten och arbetar inom Haninge kommun? Du verkar fatta lite trögt men här är du inte välkommen. Jag tror inte du behöver skämma ut riksförbundet förbundet ytterligare med vidrigt låga och paranoida påhopp. Lasse är tydligen ledningens högra hand för Göteborgsregionen, vilket gör det hela än mer intressantare, varför inte svara på frågorna ni fått i stället? Allt verkar vara viktigare än just det, – man blir ju lite nyfiken varför man vill hämma det fria ordet med de metoderna som väcker än mer frågor.

Gör ni verkligen allt för att slippa svara på frågor?
Var det frågorna vi ville ha svar på eller?Frågorna framgår mycket tydligt i tidigare artiklar. Vill vi ha svar nu eller vad tror ni? Kommer ytterligare tecken på att man inte vill svara eller vad händer? Ja, vad händer nudå? Ska ni försöka få till någon svulstig anledning till att ni inte svarar måntro, kläääm fram den? Kanske säga att ni är utsatta för en hämningslös attack och ni är offer för för demokratin och dess spelregler eller vad återstår, nu när era attacker och förhalningsteknikerna inte verkar fungera? Lite mera kalt och anonymt maktspråk kanske? Förbundet får några konkreta frågor och med en gång kommer det anonyma oförskämdheter från en region där det visar sig att förbundsledningens högra hand för Göteborgsregionen bor, intressanta råttbett tänk om ni ätit gift.

Vad är ADD Vad är ADHD

9 gånger på en dag verkar vara ganska besatt surfande från en arbetsplats dessutom, samtidigt med dessa brukar det också komma en massa förtalande påhopp, en intressant tillfällighet va.

Här var det visst lite frågor om något en heltidsanställd ordförande borde hunnit med, när politiker saknar kunskap om verkligheten har självfallet ett riksförbund misslyckats att informera, eller menar riksförbundet att det beror på allt annat än just det? Otur kanske?

Är man så oerhört överkänslig mot kritik kanske man ska inte att kritiken inte mildras av att man försöker tysta ned den, snarare tvärtom. Varför inte vara lite mer kreativa och konstruktiva i stället?

Läs även andra bloggares åsikter om Riksförbundet attention, ADHD, Demokrati, öppenhet, insyn, integritet,
God jul och gott nytt.

8 reaktioner på ”Fråga Riksförbundet Attention något – Bli bemött med Trakasserier”

 1. fy sjutton vad tråkigt. Attention är ett ungt förbund, kanske de växt för snabbt och inte förstått sig på demokratins grundläggande principer, det är inte första gången jag hör det här.

 2. Ja sätter några spänn på att lassetroll försöker komma med nya påhopp, det är så troll fungerar. När det inte går att vara anonym längre så går de till attack på andra sätt. De brukar handla om att svärta ned så mycket som möjligt. Det kommer han säkert att fortsätta med. Ledsen att behöva säga det men ett troll är alltid ett troll. känner igen stilen alltför väl.

  Förvänta er mer frågor, för ett troll älskar att väcka frågor, komma med påståenden och smutskasta. Frågan är mer om han gör det på eget initiativ eller om någon gett trollet uppdraget.

 3. Jodå han var inne och lämnade länkar efter sig till info14 dit han verkar surfa ibland och så säger länkarna att han också surfade till piratebay för att titta på en pedofil som fick sin dom uthängd. Det är något vårat troll ojat sig över en del. Det gör vare sig Google eller bloggen till någon porrdistributör, vilket trollet anklagande och förvirrat påstår osv….

  Nu kan vi själva se hur hans egna spår skapar länkar. Besökaren från Nynäshamn anlände punktligt 20:40:48 gick vidare och lämnade länk efter sig till info14 och surfade sedan genom sidorna om aftonbladet och pedofilkulturen. så vi får väl snart se en dåres försvarstal och anledningen till varför han anser sig ha rätt att skicka anonyma trakasserier.

  Men hans beteende väcker mer frågor än svar. kanske hans arbetsgivare också undrar över hans surfvanor? Kanske är dags att svara mer än han väcker frågor.

 4. Att bara fortsätta maila fastän han vet om att mailen är oönskade säger ett och annat, det här verkar inte vara en person som bryr sig om andra även om han säkert är bra på att låtsas just det på ytan, men under utan bubblar någe helt annat. Man kan bli skraj för mindre.

 5. Sitter här för första gången och läser, med Gruppen Volbeat rullandes och mitt i alla frågor om och till riksförbundet dyker en låt upp ”still counting..” och allt känns så riktigt så rätt så bara… att saker inte blir gjorda är väl en av dom stora sakerna med vår diagnos? sen kan man ju tycka att riksförbundet borde ha löst den uppgiften på något sätt? helt ärligt så är jag inte ens medlem i attention och som det känns för dagen så är risken liten att jag går med inom en snar framtid. har nog med svårigheter att få min egen dag att ”flyta” på.

  PS; när jag var liten fick man lära sig att svara på tilltal…

 6. Att ställa krav på ledningen av en kommersiell organisation anses som normalt i dagens samhälle, själv tycker jag att man kan ställa minst samma krav på människor som arbetar för andra människors grundläggande hälsa.

  Men har man som heltidsarvoderad inte ens träffat de mest centrala politikerna eller klargjort situationen för beslutfattarna så har man inte heller lyckats speciellt bra med sitt jobb. Där finns det liksom inte så mycket att säga. Som påverkansorganisation har man visat en mycket svag röst som lätt drunknar i mängden. Vilket vi knappast varit ensamma om att se. Gruppens behov är mycket långt från att bli tillgodosedda att man inte ens lyckats kommunicera det är synnerligen uselt.

  De andra ställningstagandena som ligger därpå visar heller inte den professionalism som man bör kunna kräva för de män kvinnor och barn som har problem med uppmärksamheten i Sverige, de frågor agerandet väcker tyder snare på något annat i hög grad. Och visst forstätter agerandet att väcka frågor snarare än att leverera lösningar vilket är och alltid kommer att förbli höggradigt anmärkningsvärt. Erfarenheten är heller inte unik utan bekräftas från flera håll.

  Riksförbundet Attentions berättinganden ligger främst i att stärka förutsättningarna för personer inom områdes ADHD, inte att ifrågasätta de som kritiserar förbundets lamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *