En Mammas Heliga Bajs och Fitta

-Tack för tiden i fittan mamma vad vore jag utan den?

Du gav mig fitta och du sket ned dig när jag kom!


-Och gud välsigne dig för det Mamma!
Det finns få saker och skeenden som är så väsentliga för de nyfödda som att snabbt komma igång med det mest grundläggande, att få i gång näringsintaget och bearbetningen, att verkligen få den luft man behöver, det finns därför få saker som är så viktiga för den nyfödde som mammas fitta och mammas bajs.

För en tid sedan var det många som undrade hur det kunde komma sig de nyfödda i en del U-länder fick igång sin mage betydligt tidigare än i många I-länder, många tyckte det skulle vara tvärtom. Svaret är egentligen ganska enkelt och du måste vara ganska självupptagen och se ned på evolutionens långa historia, för att inte förstå det. Svaret är mammas bajs kära du, vad annars?

En mamma som föder barn skiter ganska ofta ned sig och det är en välsignelse för barnet (om mamman är frisk) då barnets immunsystem genom det får en extremt välavvägd kunskap om vilka bakterier som finns i närområdet och som man bör hålla kollen på. Mammas bajs är nämligen ett ganska perfekt avvägt vaccin som dessutom är personligt anpassat efter genetik, lokala förändringar i bakteriekulturen på plats och ställe. Anledningen till av västerländska barns magar kom igång senare är helt enkelt att de inte fick det vaccin som getts till barn sedan urminnes tider och det mina damer och herrar är Mammas bajs – Holy Shit –

I Mammas bajs finns det väldigt gott om döda bakterier och det blir därför ett väldigt bra och sakligt sätt för den nyfödde att tillgodogöra sig vital information om hur den lokala omgivningen ser ut och hur man bör förhålla sig till den rent immunologiskt. Tarmfloran är närmast att se som ett eget organ med ett eget liv, för varje människa går omkring med flera kilo bakterier i sig, när det blir fel i den balansen blir det inte så roligt, men vi alla har nog mammas bajs att tacka för ganska mycket när det gäller den första utbildningen om världen och vårt första och antagligen med välavvägd vaccin.

”This isn’t damning the C-section, but it may be important to make sure your child gets a mouthful of vaginal material”

Sciene news


En munfull fitta innan du ser världen är bra för dig unge
Sak samma med mammas fitta den ger den nyfödde en bättre bild av världen och visst finns det skillnader i barns immunsystem beroende på om de har fötts genom fittan eller genom kejsarsnitt. Kommer man till världen genom det senare tenderar man att lära sig mer om hudbakterier först.

Det är en konstig utveckling när vi räds för en av de få saker vi människor verkligen producerar här i världen, men visst några kilo bajs blir det väl ändå?

Äcklet i världen och dess djupa faror

Den som inte erkänner det eller också kan förstå att bajs också kan göra gott är en härligt snuskig hora. Och det fins inga ursäkter för det jävla snusket, det blir fler och fler födda utan skithål och de är verkligen fulla av det.  Att klä på sig en vacker yta och sedan se ned på den som bär sitt  naturliga inre utåt har skadat många men kan fortfarande se bra ut, konstigt nog. Men jävligt snusig är den förbannade förklädnaden och den försöker få det naturliga att se snuskigt ut, vilket inte gör förklädnaden snuskig utan även djupt sjuk.  Rena din själ tillräckligt för att inse sanningarna bortom din inställsamma lortighet om det heliga och fina i din mammas fitta och bajs, eller förbli det äckel som du alltid kommer att vara genom att förneka dina egna grunder. Varför är du så jävla förbannat och hatisk ditt helvete?

Det senare stycket var vårt smink, vart har du ditt?

Referenser:
Gut Flora wikipedia
Världens äldsta kända bok: Ebers Papyrus sägs också upp bajsets läkande egenskaper, vilket vi f.n. inte kunna bekräfta…

Acta Paediatr. 2009 Feb;98(2):229-38.

Establishment of the gut microbiota in Western infants.

Baby’s first bacteria depend on birth route
C-section newborns may harbor fewer helpful microbes than infants born vaginally
By Rachel Ehrenberg

4 reaktioner på ”En Mammas Heliga Bajs och Fitta”

 1. Holly Shit va det haglar könsord ;)
  Tur innehållet i artikeln var av vikt,
  Helt klart påverkar våran hygien fobi den normala floran, vilket gör att vi inte fixar dessa egentligen harmlösa bakterier för att vi får aldrig kontakten med dom,
  Synd att det inte fungerar retroaktivt då många män å kvinnor får sig en mun fittsaft lite då å då i vuxen ålder ;P

  Matilda

  1. Javisst är det en besvikelse med ord som inte innehåller vad de talar om ;)
   Men kanske är det just stigmatiseringen av orden som gjort innehållet till snuskigt och de verkliga snuskarna är de som stigmatiserar ordet och därmed skänker bort betydelsen till hädarna.

   Men visst, när magarna hos barn i en del U-länder kommer igång mycket snabbare än hos svenska barn, då bör vi fundera på varför och vad det betyder på lite sikt. Vaccin i all ära men det mest betydelsefulla vaccinet män kvinnor och barn fått kommer nog från mammas heliga bajs och den tillika heliga fittan. Amen.

   Det negativa med att skriva ut dessa orden är att vi får en massa trafik på ordet från Google men de stannar å andra sidan bara 3 sekunder som maximum.

 2. Ha ha kan tänka mig att många inte blir kvar på forumet me alla könsord he ha
  jäkla tätt på folk som anser sig finare… undra om dom kommer till himlen före??

  Jag skiter i himmlen vill hellre lyckas här på moder jord den tid man får..
  Finns inte tid för fnoskler när informationen är viktig och bör komma ut:)))))

  Allt kan ju lindas in i silverpaket, men budskapet är ju det samma i slutendan i alla fall ;)
  Bra du tar orden i mun :P

  :)))

  1. Jovisst är det så
   De så kallade moralisterna har inte lyckats med så mycket mer än att säga att vissa saker är snuskiga och nu när de anses som snuskiga är det enda varaktiga resultatet att de skapat nya snuskord som alla kan använda för att sprida värderingen om det s.k. snuskiga. Frågan är om det inte är snuskigare att sprida förklenande omdömen om ord och betydelser än att ha eller säga dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *