Concerta, Ritalin, Metylfenidat bilder

Några av er har redan sett på youtube eller något annat ställe hur ADHD och ADD medicinen med namn som Concerta, Ritalin med mera ser ut i kristallren form med bakgrundsbelysning, här kommer nu lite stillbilder från dessa upptagningar.

En del tycker det är bra med att gestalta fler sidor av den essentiella medicineringen mot ADHD och ADD symptomen, vad tycker du? Kan det vara en motvikt till de som bara vill skuldbelägga och ta bort de mänskliga rättigheterna för personer som får god hjälp av en sådan medicinering.

Om allt ting vill sig väl kommer dessutom en fortsättning på denna publiksuccé med bilder på den aktiva substansen metylfenidat, alltså en del 5 med som visar innehållet i Concerta och Ritalin.  En del säger att Concerta hjälper till mot psykdroger och dödsdroger, andra säger att kändisar utnyttjar ADHD medicin på ett felaktigt sätt, men få verkar bry sig om det.

Bilderna börjar i ordning från video nummer ett och fortsätter sedan med video nummer två.  För att ingen ska bli mäkta överraskad har vi lagt in bild 3 från video 3, för att avslutningsvis ha en bild från video 4 i den sista bilden. Uppfriskande nog. Några av videosen går att se på Science and Nuts.

Samtliga Concerta videos kan du se genom att klicka på länken. Vill du se bilder på ADHD medicin så finns det bra. Den som behöver mer bilder på ADHD och ADD medicin kan titta in på Flickr ADHD och ADD, mer rörliga bilder om ADHD.

11 reaktioner på ”Concerta, Ritalin, Metylfenidat bilder”

  1. Hej Gun!
   Javisst är det roligt med lite andra aspekter på det hela, det finns ofta så väldigt många punkter att zooma in på, vilket blir väldigt tydligt i elektronmikroskopet.

  1. Hej Kattkvinnan!
   Trevligt att du uppskattar vårt arbete med att göra en så bra site som möjligt och samtidigt vara oss själva.

 1. Hej!

  Nu har jag haft min blogg ett tag å det visar sig att många är i behov att höra från verkligheten. Som du säger att vara sig själv är viktigt. Jag har lämnad mig ut rätt mycket när det gäller min sjukdom i min blogg och här. Jag vill att man inte ska gömma sig i ett skal och förbli där – utan komma fram å prata om hur det är. Hur man mår – säga vad man tycker och skita i vad andra tycker. Har dom inget annat å prata om än andras sjukdomar då måste dom ha tråkigt å ett liv utan mening.

  Jag ska berätta en sak! Jag blev kontaktat av en journalist som skriver om ADHD/ADD och medicinerna vi tar. Han hade läst min blogg och skickade ett mail där han frågade om han fick intervjua mig.I går ringde han å intervjuade mig. Vi pratade i 40 minuter å han tyckte det var intressant å höra från verkligheten istället för att läsa i böcker om sjukdomen. Han blev rätt häpen över vad jag berättade å som han sa: Böcker kan man läsa å tro att man vet allt, men nu kom verkligheten i fatt. Vet inte vilken tidning, men han bad mig skicka bilder på mig själv så vi får se vad som händer :)

  1. Jovisst
   många lever på en massa andra ställen än i verkligheten så visst kan det vara bra med närmare kontakt då och då. Vi lever nog alla lite till mans i våra automatiserade autostrador av vanemässiga prober som gör att vi inte länge tänker på grunderna och hur fötterna angöra dem i det som kallas framsteg.

 2. Hejsan!

  Jag har som vuxen blivit diagnosticerad ADHD. Medicinerar med Metylfenidat genom Concerta 54mg för tilfället.

  Jag undrar om någon här vet vilka kriterier/anledningar man använder Ritalin-tabletter eller Ritalin-kapslar?

  Vänliga okoncentrerade hälsningar ;)

  1. Hej Andreas
   Mer om ADHD Medicin hittar du i länken.

   Ritalin i kapslar eller depot ges som en behandling mot ADHD/ADD relaterade problem precis som Concerta. Den verksamma substansen är samma för både Concerta och Ritalin, det är innehållet av metylfenidat som gör att de fungerar.

   Concerta kan sägas attackera problemen vid bokstavsroten säger en del, jag nöjer mig dock med att bordlägga frågan och se om den bildade kan kombinera sin egna mening.

 3. Helt otroligt schysst sida om adhd… Har 2 barn som e diagnostiserade å nu gör jag en utredning … Bra med bra å lätt läsning om adhd..
  Mvh Ullis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *