Byta domänadress och bloggverktyg?

Världen är så stor och min skalle så liten.

Funderar på att flytta över till bloggandet till Worldpress, skaffa ny adress och en hel del annat. Tar gärna emot konstruktiva tips på hur man gör det på bästa sättet, har dock förstått att wordpress är bättre ur vissa aspekter.

1 Hur gör man en så kallad 301 redirect smidigast, dvs byter adress och får med sig alla gamla artiklar till den nya.

2 Har funderat på att bara slopa bloggpress i namnet och köra vidare, eller har någon annan några bra namnförslag? ska man ta det steg för steg byta namn först och sedan flytta? Saknar helt erfarenheter eller några uberkunniga kring området…

3 Vilket konto på worldpress är bäst vilka lösningar finns?
en del verkar betala en slant andra har gratiskonton men jag har inte lyckats få någon bra översikt över vad som gäller..

Kreativa sakliga tips för idioter mottages tacksamt :)

3 reaktioner på ”Byta domänadress och bloggverktyg?”

 1. Ok tackar så mycket för det! Hade tänkt se om jag klarar av något av det alldeles självt utan att göra bort mig för mycket. Börjar så smått att sätta mig in i det hela och det kanske behöver ta sin lilla tid.

  (wordpress utan l :) hmmm ) kunde inte ens stava till, det du ser juh. Tack.

 2. Eftersom du har bloggspot.com kan du importera alla dina inlägg direkt till wordpress. Det finns ett importeringsverktyg inne på administrationspanelen.

  Betalar du för CSS-upgrade så får du möjlighet att ändra mallen, inget annat.

 3. 1För att göra en redirect så måste man in hos domänägaren eller lägga kod i en asp eller php sida direkt i default-sidan.
  2Skaffa en egen .se domän tänk länge på namnet och vad det ska stå för. Gå in på iis.se och se vilka namn som är lediga.Om du vill köra wordpress (utan l) så ska du ligga på ett linuxhotell som klarar php. Surf-town har jag (fast windowsserver)men de har linux-server också. Kostnad är ca 500 kr på ett år.
  3 Jag kan inte mycket om wordpress men jag vet en som kan, du hittar henne på http://evashemsidor.se/
  4 Själv anväder vi alltså windows och dotnetnuke för webbplatsen och blogengine.net för bloggen båda gratis. Det kan jag hjälpa dig med om det är intressant
  Kajsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *