Böcker med praktiska tips om ADHD

Fick just några bra tips om några böcker om ADHD. Men inte nu bara det teoretiska avhandlingarna utan även lite mer praktiska tips om hur man gör för att fungera bättre i vardagen, på jobbet, fritiden, för att organisera sig, sova bättre och så vidare… Helt enkelt sätt för att få saker och ting gjorda på ett annat – kanske bättre sätt.

Att pröva lite nya sätt då och kan vara väldigt utvecklande även om det också kan vara svårt för den som har ADHD och är väldigt inkörd på att göra saker på ett eller annat sätt. Men att tillbringa några timmar per dag med att leta efter nycklarna etc kanske heller inte är det effektivaste användandet av sin egna kapacitet. Om ADHD för vuxna och praktiska tips handlar boken om : ADHD in Adults, A Psychological Guide to Practice. Verkar vara bra. Den finns dessutom på Piratebay.

En bok som jag just fick rekomenderad men inte vet så mycket om är Michele Novotni, Ph.D.(med Randy Petersen) : What does everybody else knowthat I don´t – social skills help for adults with ad/hd. Ni som läst den får gärna berätta lite mer om den och hur den hjälp er…

Det tredje tipset jag fick var:
”Attention Deficit Disorder: Practical Coping Methods eliminates the confusion common among professionals attempting to treat this disorder and family members affected by it by answering questions about ADD in a logical and systematic manner. The authors emphasize a ”whole” treatment approach, using medication as well as coping mechanisms to address the specific problems and understand the emotional issues that may prevent the child, adolescent, or adult from working to his or her full potential. ”

Den finns att ladda ned på piratebay också, för er som vill titta på boken innan ni köper den. Har du själv någon favoritbok i ämnet, låt oss få veta … Eller berätta vad som fungerat för dig. Skulle vara roligt att veta lite mer om vad andra tycker om böckerna som finns….

Mer tips om:

4 reaktioner på ”Böcker med praktiska tips om ADHD”

  1. Jag tränger mig in här och säger: Hej! personligen tyckte jag FIlmerna av vanna beckman lärde mig en del.

    Frk F gjorde en ganska bra boklista:

    1. Adhd i din kropp: skriven av min mor marie skön är en riktigt bra bok som beskriver lite av mig själv t.om jag är diagnostiserad adhd så det finns en lättläst del för barn och en lite mer svårläst för vuxna//tobias berlin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *