ADHD och ADD skendebatternas århundrade Del 2

… forts från tidigare artikel

Verkligheten bakom språket?”alla med ADD och ADHD får jättebra vård”
Hur kan det egentligen ens komma sig att ordföranden i ett förbund talar om en garanti som inte är någon garanti och aldrig har varit det som om det vore ett faktum? Tja om det inte vore för att man accepterar den politiska ledningens språk mer än de man ska företräda blir det nog svårt att förklara. Inte ens ett ärligt språkbruk mot de man ska företräda, undrar vad som skulle hända om regeringen gjorde ett nytt paket som hette ”alla med ADD och ADHD får jättebra vård” skulle riksförbundet köpa dessa fjantigt elaka infantiliteter lika lätt och slaviskt repetera den innehållsläsa frasen som inte är och kan vara något annat än det djupaste hånet mot de som inte får någon vård.

Lite sådana själv rannsakningsfrågor kanske kan ställas inom riksförbundet Attention också någon dag? För det är väl inte bara alla andra som ska agera åt vår heltidsarvoderade ordförande?

Vad är händer med obehandlad ADD och ADHD?

Lite positiv frågor kring varför det händer såpass lite för en så stor grupp som varit eftersatt inom vården så oerhört länge, kanske inte den heltidsarvoderade ordföranden ständigt kan skylla på alla andra? Kanske är det också möjligt att i lite positivare anda göra något konkretare än att applådera sig själv i pressutskick att nu ska minsann våra medlemmar få veta hur många år de ska få stå i kö?

Jag tror inte att det dör mindre människor av vårdbrist om ett handikappförbund får 1 miljon mindre att röra sig med per år, är det någon som tror det? Tvärtom men vem vill ta ansvar ifall det dör flera pga det? Ja inte verkar det vara de som väljer att tacka nej till pengarna och det ökade oberoende de skulle kunna ge för den behövande gruppen som behöver det som bäst.

4 reaktioner på ”ADHD och ADD skendebatternas århundrade Del 2”

 1. Håller med till 100% i detta. Här kan man se hur fel det blir när funktionshindrade tror att de skall kunna bilda en förening och driva frågor utan att fråga dem som vet bäst först.
  Jag tror att en blogg har en enormt mycket större effekt på politiker än vad tex en funktionshindrad som sitter och skriver lagförslag på sin kammare.
  Gör man en mätning under det senaste året vill jag hävda att den här bloggen gjort mest av allt för de funktionshindrade och nu återstår väl bara för dem att förstå det.
  Här finns det en tomte som tror att han gjorde något bra och glömde fråga bloggen om facit först.

  Så visst kan man bara hålla med. En blogg betyder oerhört mycket mer än vad en lirare med funktionshinder kan förstå.

 2. Om föreningen är funktionshindrad är det väl bara att göra något åt det då, det kanske är så dags nu?

  Att en rad andra ifrågasättanden ständigt kan väckas är knappast något nytt. Däremot kanske det är så dags med en fungerande förening som verkligen tar tillvara på frågornas stora allvar.

 3. Håller med det första anonyma inlägget om att riksförbundet visst kan göra så mycket mer och väcker en hel del frågestecken, men visst är det intressant att det blir viktigt att tala om allt annat ibland.

  https://adhd-npf.com/r-riksfrbundet-attention-frlamat

  https://adhd-npf.com/frga-riksfrbundet-attention-ngot-bli

  https://adhd-npf.com/lasse-andersson-har-ar-du-inte

  Men visst kan det vara gulligt med lite skendebatter en kort tid, -Håll lågan vid liv. Men kanske inte så mycket mer, vem vet? Mera intressant skulle väl vara att förklara vilket oberoende som kommer fram när förbundet tackar nej till pengar. På vilket sätt hjälper det alla som inte får vård?

 4. Ja kan inte annat än att hålla med första inlägget att det verkar väldigt viktigt att tala om allt annat än frågorna som väcktes i inlägget eller:

  https://adhd-npf.com/r-riksfrbundet-attention-frlamat

  https://adhd-npf.com/frga-riksfrbundet-attention-ngot-bli

  https://adhd-npf.com/lasse-andersson-har-ar-du-inte

  Men det ska väl få bli en egen artikelserie så att inte känner att den får för lite uppmärksamhet tack vare vad man gjort och inte gjort. Tycker det är ganska intressant att veta vilket oberoende den behövande gruppen kan tänkas få av att förbundet tackar nej till pengar.

  På vilket sätt kan det tänkas ha hjälpt de mest akut behövande i gruppen?

  Det finns många fler frågor men det verkar vara bäst att ta en i taget så att man inte får dåndimpen av att behöva svara för sig också gentemot den grupp man ska företräda.

  (inklistrat från tidigare bloggen)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *