Reptilerotik i Folkhemmet

Håll masken
Fy bubblan för jättetaskig mask. Nu har till och med microsoft sagt nedrans och erbjuder en belöning på 2 miljoner för den som hittar skaparen av den sjaskiga masken, fy bubblans vilka taskmörtar. Tänk på att använda ordentliga skydd och att masken inte attackerar gasoldrivna datorer. Där sitter man ganska pys-säkert. Så länge det är tryck i slangarna vill säga.

För mycket pengar till pösmunkar
Nedan kommer information i vår serie om medel som kan hjälpa människor till ett bättre liv. Concerta är iofs ett ordentligt överprissatt medel som lätt skulle kunna sänkas med 50%. Fastän det får man inte säga. Snart kommer nästa generation av överprissatta medel där kan du också köpa samma verksamma beståndsdel till 10 gånger så högt pris, en seger för folkhälsan? Titta gärna på Vyvanse och Adderall samma sak men egentligen bara en ny förpackning. Sätt på en lysinmolekyl på ett amfetaminmolekyl och du har grunden för Vyvanse. Häfta på några olika salter på amfetaminskelettet och du har Adderall. Kräng skiten till 10 gånger priset och kalla det produktutveckling trotts att den verksamma beståndsdelen är exakt densamma, är det inte smart?

(En gammal kallblodig tradition att slå in vad som helst i nya förpackningar som ofta står för något helt annat.)

Att veta priset på allt men inte värdet på något
-Nej definitivt inte, de ökade kostnaderna leder självfallet bara till att andra kommer att få mindre medel för det ändamålet och andras hälsa kommer att drabbas. Tror du att det är något som någon kommer att visa dig i en glättig reklambroschyr? Vill du ens se ansiktet på den som drabbas? I Fallet Adderall bör det dessutom finnas hälsoaspekter som talar emot en användning pga av den ökade förekomsten av L-amfetamin, som mera stressar det kardiovaskulära systemet än ger positiva effekter på barn med fokuseringssvårigheter.

ADHD MEDICIN: CONCERTA VAD DET ANVÄNDS FÖR
CONCERTA används för att behandla ADHD dvs uppmärksamhetsstörning/hyperaktivitet hos tonåringar och barn över 6 år. Det används tillsammans med andra former av behandling som en del i ett övergripande behandlingsprogram för ADHD. Det innehåller endast en enda verksam beståndsdel, det centralstimulerande medlet metylfenidathydroklorid vilket förbättrar uppmärksamheten och minskar förekomsten av impulsivt beteende hos en del personer med den problematiken. Metylfenidatet är i en depotberedning, vilket innebär att det enda verksamma ämnet frisätts långsamt.

Det är vanligt att patienter med ADHD är oroliga eller överaktiva och har svårt att koncentrera sig. Men inte bara barn är ouppmärksamma, en hel industri har jävligt svårt att uppmärksamma att också flickor har ADHD och säkert har haft det i några tusen år, vilka mediciner kan det finnas mot det? Många barn och tonåringar uppvisar sådana symtom emellanåt, men för patienter med ADHD har symtomen en störande inverkan på deras funktionsförmåga och uppträder i mer än ett sammanhang t.ex. både hemma och borta.


Med tanke på den kardiovaskulära effekten av medlen bör man tveklöst välja den med mest effekt för symptomatologin och minst andra effekter vilket man inte alltid gjort. Törs man säga grattis?

Läs även andra bloggares åsikter om adderall, ADHD, concerta, medicinjättar, Metylfenidat, reklam, vyvanse

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *