Mänskliga rättigheter även till barn med ADHD?

Om personer med problem inte på något sätt kan ta sig ur sin situation då brukar det gå utför, det kanske säger sig självt? Rent logiskt eller statistiskt förefaller det inte på något sätt vara en nyhet.

Vi har några gånger skrivit om medicin till barn med ADHD och ADD. Antagligen är det första man tänker efter att ha fått ett barn inte att: Jippie nu ska barnet få penicillin -stora doser bostongurka och lavemang + ADHD medicinering.  Snarare verkar det vara bland de sista utvägarna för att få det hela att fungera. Föräldrar till barn med problem kanske inte heller är de första att springa ut på stan och skriva: Min unge har stora problem, så visst är de en ganska tacksam grupp att skuldbelägga. vad blir följden?

ADHD och ADD Mediciner

WHO’s Experter presenterade eftermötet i  Geneve den 29 december 2008 sina egna rekommendationer av essentiella mediciner vilka publicerades i: Second Meeting of the Subcommittee of the Expert Committee on the Selection and Use of Essential Medicines Geneva, 29 September to 3 October 2008. Världshälsorganisationen anger då några ADHD och ADD mediciner som essentiella.

Konsten att skuldbelägga de offer man skapar är intressant speciellt om man alltid slipper ta ansvar. När en del väljer att kritisera att ADHD medicineras så kan det vara bra om man har någon konstruktiv kritik att komma med och levererar något som är bättre. Men säger man bara att det är dåligt utan att se till fördelarna eller själv komma med något som är bättre då kan det väl i saklig mening inte handla om något annat än att skuldbelägga föräldrarna för att själv framstå i bättre ljus. Vem vill egentligen ta ifrån barnen deras essentiella medicin? Stress och skuldbeläggning är snarare faktorer som skapar ADHD, vilken Såpa det blir va.

Många människor där på sjukhus, ska vi förbjuda dem eller helt enkelt inse varför och att det mesta har för och nackdelar och framförallt logiska förklaringar.

 

Behöver man inte ta ansvar för resultatet kan man sälja in vad som helst

Min upplysning är större än fyrens

tummen större än solen

Om ADHD och ADD på Youtube,  Ska ADHD i dyslektisk film,  behandlas  Video Klipp, Flickr ADHD och ADD. Barnsajten. Scientologer på Speed?

5 reaktioner på ”Mänskliga rättigheter även till barn med ADHD?”

 1. En kritik jag har är att man sjukförklarar barn, diagnostiserar ett beteende som som (i de fall jag känner till) inte är så konstigt att de är utagerande och har svårt att sitta still. Alla reagerar olika på de livspremisser och uppväxtförhållande man har och hela ens väsen är ett uttryck för det. I alla de fall jag känner till har barnen all anledning i välrden att reagera och köra ut frustration på grund av den disharmoni som finns runt omkring dem. Så istället borde familjen behandlas och få stöd, istället för att barnets reaktioner på en omöjlig eller svår situation stigmatiseras och får en diagnos på sig. Plöstligt öär deras reaktioner en ”medfödd sjukdom”…eller medfött tillstånd om föredrar att kalla det så – inte en reaktion på sin omgivning och nära relationer. Det här är svårt att fatta för mig hur man kan vara så blind.

  1. Det är alltid lätt att kritisera till höger och vänster, men det ända sättet det kan göras konstruktivt är väl om man själv har något bättre att erbjuda. Den som vet vad som är fel kanske vet vad som är rätt?

   Vad har du själv att erbjuda för alternativ?

  2. Ja det är väl inte bra att sjukförklara något friskt, antagligen är det än sämre att friskförklara något som inte är helt friskt, eller?

   Vad är det egentligen du upplever för blindheten med någotdera av handlingsvägarna? och har du några bättre alternativ än de rådande, då ser jag fram emot att du visar att de verkligen fungerar så att vi alla kan glädja oss åt din djupa kunskap.

   Låter det bra?

 2. Ska man lägga skulden på familjen, föräldrarna?

  Föräldrar som oftast kämpar förtvivlat för sitt barns rättighet till likvärdig skolgång som andra.

  Om ett barn behöver glasögon eller rullstol, inte tar man bort deras glasögon och kräver att dom ska prestera samma på lektionen eller på sitt arbete som andra eller att det barn som sitter i rullstol ska springa som andra på idrotten.

  Men människor som har någon form av neuropsykiatriskt funktionshinder. Som faktiskt är vetenskapligt bevisat i ADHD, att vissa ämnen inte produceras i rätt mängd i hjärnan, dopamin och noradrenalin. En form av diabetes fast i hjärnan. De förvägras hjälpredskap som concerta/ritalin som hjälper kroppen att producera dessa ämnen i hjärnan, rätt bemötande, annan form av undervisning som behövs i olika situationer därför att det är ett dolt handikapp som inte syns på utsidan!

  Föräldrar får oftast KÄMPA i flera år för att få en utredning. Dessa barn förlorar flera år av värdefull kunskap i skolan för att det finns så många som har fördomar om ngt som dom inte alls har en aning om hur det är att leva med. Eller vara syskon till. Eller handskas med som förälder. Oftast är hela familjen offer för andras oförståelse, fördomar och KRITIK!

  Det om något är väl ett övergrepp mot dom mänskliga rättigheterna i vår välutvecklade västvärld?

 3. Håller med dig!

  Alla kritker oavsett verkar ha en väldigt speciell egenskap gemensam: De tror sig veta exakt vad som är fel och vad som är rätt, men de sisa lyckas de aldrig bevisa.

  Därför kan man säga att de kräver att du ska göra som de säger bara för att det av en eller annan anledning känns skönt för dem att tycka det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *