Mer video om Aspergers syndrom

Slavarnas och horornas block ber vördnadsfullt att få presentera, ytterligare en dokumentär om Asperger’s syndrom. Vi hoppas att det inte väcker anstöt hos den normala befolkningen att se utanför den stereotypa mallen.

Tidigare inlägg dokumentärfilmer om Asperger s syndrom
Asperger shool make me normal

Om Aspergers syndrom i högskolan – universitetet och att hjälpe de neurotypiska att bryta det stereotypa tänkandet och kunna rehabilitera sin verklighetsuppfattning runt stereotypin att alla är konstruerade enligt samma enkelsidiga mall.

Kvinnan som tänker som en Ko – Autism Asperger Video
Lyfter indirekt fram de sociala aspekterna av att leva i den konforma neurotypins enkelsidighet och hur de neurotypiska doktorerna väldigt sällan förstår mångfald. Bland annat kan vi höra hur NT-världen föreslog att det skulle kunna vara en önskan om att ha en penis som skapade problemen, de s.k. freudianska penisavvundet. (ca 18 minuter i i filmen) vilket många säkert förstår inte alls ligger nära sanningen men kanske kan lära oss ett och annat om hur den neurotypiske tänker och ibland även känner.

Ej heller berättar filmen något om hur autism tidigare belastades mammorna som fick bära skulden för sina avkommors autism vilken skapades på grund av att de var så kalla, den sk refridgerator teorin kanske också måste lära oss grunderna till NT-s projektiva instinkter för att skydda sin sociala status och utgångspunkterna för sin likriktning. Att skuldbelasta de redan hårdarbetande är en välbeprövad och effektiv teknik för att skapa helvete och förvärra interna strider. Dock berättar filmen inget om hur man kan komma till en så bestialiskt förvriden tankegång. Men att en ”vetenskap” kan attackera utsatta grupper så hårt och skoningslöst konsekvent, under en så lång tid, kanske också kan säga något någondag till någon? En rustikt konstruerad mellanmänsklig personmina vilken inte kan göra annat än splittra. Mycket välbyggd! Jag ställer mig dock mest frågan: Varför.

Desto bättre gick det bra i just det här fallet och nu hjälper också Temple Grandin till att rehabilitera den neurotypiska världsbilden försiktigt så att deras egon inte skadas alltför mycket av insikterna eller blir så spröda i kanten att de måste rehabiliteras för det också.

I den neurotypiska världen är pengar och makt ofta väldigt viktigt för att få det kan man heller inte säga vad man vill därför använder de ofta språket som ett verktyg utifrån källan till sin förvridna maktlusta. (enligt den s.k. frereeze and snezee teorin) 1 2. På samma sätt är också könen skambelagda på ett eller annat sätt men kan alltid anspelas på när det gäller att kränga grejor. Dock ska fittan aldrig kallas fitta men den uderförstådda fittanspelningen anses inte ful.

Vad är då Aspergers syndrom enligt pressen?
SvD berättar: Snillet som kunde rubba sina cirklar, om Daniel Tammet. Gun britt bit för bit. Barnpsykiatrin och dess barnsjukdomar. Unga med Aspergers hanmnar i kläm. Idealen på väg att bli norm. (NT saknar ofta självironi ganska påtagligt)

DN skriver också förvånansvärt nyanserat om Aspergers syndrom.
Mörkeltal bland elever som inte kommer till skolan. Att vara avvikande är faktiskt helt normalt. Ny organisation ska ge kortare kö. Den brittiske hackaren Gary McKinnon, som tagit sig in i amerikanska militärens databaser för att hitta bevis för ufo, kommer att lämnas ut till USA inom två veckor. Fyra killar om Aspergers syndrom.

Läs även andra bloggares åsikter om Aspergers syndrom, autism, Temple Grandin, Asperger Dokumentär, Neurotypisk U-Hjälp, ADHD, .

5 reaktioner på ”Mer video om Aspergers syndrom”

 1. Idag hittade jag en artikel på http://www.skanskan.se om Asperbergs syndrom: Hur kan en doktor sätta en sådan diagnos på femton minuter?!
  Eftersom jag läst en del om NLP och hypnos, verkar det som om diagnosen sätts för snabbt och utan processtänk. Det vill säga som ett statiskt beteendemönster istället för en potentiell förbättringsmöjlighet.
  Det verkar som om Aspergers-diagnosen har vissa brister. Vissa av beteendefaktorerna pekar på en väldigt aktiv vänster hjärnhalva, men en svagare höger hjärnhalva.
  ”Känslolösheten” utåt, men stark känslighet inåt tyder ju på att det skett en attack på känsloyttringar vilket psykologiskt skapat spärrar mot vidare tester av sina känsloyttringar.
  Vad är det som säger att ”vanliga” individer inte är känslomässigt störda, men uttrycker dessa störda känslor med större precision?
  En med Asperger ser dessa konstigheter med sitt känsloliv, men uttrycker sig klumpigt utåt av rädsla för den inkommande kärleken som skulle bli resultat. Kanske. Dessa teorier behöver vidare tester av forskare, men jag är åtminstone inte nöjd med diagnosverksamheten.
  Vidare hittade jag information om intensivitet i sina aktiviteter. Det är väl självklart om allting fastnar, speciellt om det är intressant och systemtänkandet får användas till fullo.
  Nej, istället för en diagnos, så säg specialbegåvning. En specialistdiagnos, en uppsättning egenskaper med hög kapacitet men kanske smalare sådan.
  Det går att lära sig känslor. Kanske genom att öva genom att ömsom le, skratta, se sur ut, se ledsen ut med mera. Träna musklerna och därmed aktivare den plastiska hjärnan. (Programmerbara)

  1. Sitter och sammanställer en del om schizofreni och skrev just att alla människor hallucinerar men det är först när dina hallucinationer avviker från massans de brukar kallas hallucinationer, men verklighetsbilden är ju ofta illusorisk och de flesta har blind fläckar mitt i sitt synfält, men många är väldigt skickliga på att inte se dem. Så fort du bryter mönstret blir du stereotyp! De är en extremt intressant logik: Alla som inte åker på autobahn är så kallade anti-autobahna stereotyper…. De finns överallt på hela jorden och säkert på fler ställen i rymden eftersom Autobahn antagligen bara finns på jorden.

   Många med Asperger’s är väldigt känsliga och finstämda det är bara att gränsen går på ett annat ställe. När det gäller det stereotypa så är alla människors hjärta betydligt mera stereotypt, men pssst säg inget! – då talar du ju sanning och detta vill ingen höra, då det desstom avviker för starkt ifrån den dagligdagsa språkrapen som ska säga – hej hur mår du? – Jotack allt är bra, mår fina fisken serru.

 2. Det förefaller mer och mer som att läkarkåren är full av kvacksalvare. Hög intelligens förvisso, men känslokomponenten saknas. Då är det inte konstigt om en ADHD-diagnos eller liknande kan sättas för lätt. Hellre en diagnos, sedan bonus från läkemedelsföretagen.
  Ungefär som USA:s nuvarande sjukbetalningssystem, där läkarna får betalt för utförda aktiviteter -inte för friska patienter!
  Det förefaller som om hela läkarkåren då behöver en diagnos om de inte kan tänka utanför boxen, utan helt inrättar sig inom systemet och fakturerar för fakturerandet skull.

  1. Betalt för friska patienter låter som det mest rimliga ur samhällssynpunkt, vet dock inte hur realistiskt det är. Först och främst bör staten ta vara på sina intressen i folkhälsan dvs inte leasa ut dessa till företag med andra primärintressen än folkhälsan.

 3. Nu blev jag riktig intresserad av ämnet (Asperbergers-tendenser?).
  Läser på Stockholms läns landstings hemsida om att vara partner:
  Personen kan ha hög verbal förmåga, tydlig ärlighet och ett skarpt intellekt.
  Vad säger det om vad som kan ha hänt under barnåren? Jo, den känsliga ungen (som sedan får diagnosen Aspergers) ser något hos en annan unge och säger med stor ärlighet och god verbal förmåga vad denne ser. Den andra ungen som kanske är ”normalbegåvad” tar illa vid sig, eller vet inte hur den ska reagera. Då blir den väntade reaktionen negativ och det känsliga inre livet får sig en törn. ”Aj, då. Kanske inte kommunicera mer, bäst att låsa in sig”.
  Vilket innebär att kommunkationsförmågon slutar uppövas, när den skulle behöva övas som mest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *