Psykos Varningstecken

Tidiga varningstecken på psykos

-Allmänna och personliga tecken på att en psykos närmar sig-

En del lär sig med tiden att tolka tecken på att en psykos är i antåg. Den enes tecken behöver inte alltid stämma för den andre.

– Slutar sova eller sover för lite.

– Skärmar av dig, kryper in i dig själv.

– Får svårt att äta mat då du tror att den är förgiftad.

– Tror att kompisar arbetskamrater eller folk i närheten, vill dig illa eller vill bli av med dig.

– Hör att folk pratar om dig då de samtalar i närheten av dig.

– Hör inre röster som kommenterar det du säger och gör.

– Att du börjar arbeta för mycket och fylla fritiden med projekt så att du inte kan vila.

– Du hör röster i en kontinuerlig inre konversation som tar mycket kraft att hantera.

– Känner att du kan läsa andras tankar eller att dina blir lästa.

– Du vill vara i din inre värld, och slutar med medicineringen.

– Blir lätt arg, irriterad, eller får utbrott.

– Du pratar högt med rösterna trots att folk är närvarande.

– Får vanföreställningar om att du har en stor uppgift eller är berömd.

– Får en ångest som är så stark att du inte orkar bära den.

– Får stark orkeslöshet och brist på livslust.

– Rösterna uppmanar dig att skada dig själv eller att begå självmord.

– Du får självmordstankar eller rädsla för att skada någon annan.

– tycker att du har helt unika egenskaper som andra saknar.

– Upplever hörsel eller luktförändringar som andra inte märker

– Ökade svårigheter att hantera vardagen praktiskt såväl som i att kommunicera med omvärlden i praktiken.

 

Förändringar och problem med att urskilja vad som är den egna inre världen och vad som är den yttre världen, vad som är fantasier och föreställningar och vad som är fakta och verklighet. Detta leder ofta till att man kan bli misstänksam, tillbakadragen eller isolerar sig. Inte sällan förefaller symptomen komma efter ett ökat behov av att vila, något man kanske inte alltid märker just då mitt i den förhållandevisa stressen. Man kanske är så upptagen med att försöka lösa och förstå. Så upptagen att man glömmer bort att funderingarna faktiskt minskar förmågan. Det är just därför viktigt att stress loopen bryts innan personen i loopen börjar göra det.

 

 Schizofreni Orsaker
6 reaktioner på ”Psykos Varningstecken”

 1. fader till psykoanalys… låter som psykos kris själen osynlig var ser man själen i en individ. guds utseende. kollektiv tro

  1. Kroppen är själens uppgift ansikte, när du fullo vet vad du gör, inse dig då! då vet du hur du ser ut, vem du är. men det krävs inre koncentration med passion för det lilla du gör. Har inte du upplevt att du är så många med olika uppgifter och människor, och säker har också hört att gud är över allt och med alla. återigen fler ansikte.

   det är för stor fråga för att kunna bli full nöjd med ett svar till det måste du inse mycket av vad som exister, hur dem funkar och framför allt deras livs tidd och om det finns förändringar inom uppgifter och formar.

   Hälsningar från Peter. (jag heter något annat).

 2. ” Hör att folk pratar om dig då de samtalar i närheten av dig.”

  ..Så om man mobbas på jobbet på riktigt –enligt er, har man psykos.
  Jag skulle säga : Det kan leda till psykos, men inte till schizofreni.
  Om man inte lämnar det hälsosamma arbetsplatsen självklart.

  1. Det står väl än hel del annat om tecknen innan och efter? Och jag ser inget påstående att det ena tecknet definitivt måste vara så, det är snarare tolkningsmatriser för att underlätta en tolkning. Gör en gärna en bättre och mer konkret beskrivning själv annars kanske jag känner att du samtalar om mig, i närheten av mig och hänvisar tillbaka till den här grundläggande texten.

 3. Jag har psykos hör att andra pratar om mig inne i mitt huvud.( jag ej närvarande) Det kan vara en som säger ngt fint utan min närvaro som bara jag hör men inte alltid det kan oxå vara ngra som disskuterar om mig som person som pratar när jag ej är i närheten….det är inga röster som säger vad jag ska göra utan dem rösterna låter antingen glädjande numera med en del pessimism…har bra medicin så jag inte tyngs ner o blir dötrött längre med tungdkänsla i kroppen..Jag lägger inte stor vikt på vad som sägs längre jag glömmer vill glömma meningarna för jag har lärt mig att alla går ej att lita på idag…jag lever i verkligheten idag…med viss oro men oxå med kraft känsla numera o kärlek till andra o mig själv skulle allrig skada ngn eller mig själv men däremot vet jag att andra har skadat mig o det är en läkningsprosedur jag kämpar med varje dag att ta med nypa salt…men lyssnar inte lika koncentrerat på mitt inre..blir glad när jag hör glada meningar i min skalle…jo jag kan oxå höra folk prata till utan att det e till mig att en person säger till en annan en fråga som plötsligt dyker upp i mitt inre sen borta med vinden så kommer nya meningar ord o frågor… Mycket märkligt tycker jag…Mkt mystisk förmåga jag har…

 4. Min bror fick en drogutlöst psykos som bara eskalerade, vi har försökt att få den hjälp han behövde på psyk men han skrevs ut gång på gång.. efter jag och min far varit inne på psykakuten 4 dagar i rad då min bror suttit ute mitt i vägen, försökt hoppa från balkongen och tillsist avlossat ett skott i taket på uppmaning av rösthallusinationer att ta sitt liv med pappas gevär så tog dom an honom. 1 vecka efter skrevs han ut igen och nu, 4 månader senare har han nu lyckats.
  30 Juli -17 tog han sitt liv.. 26år gammal.

  Varför fick han inte den hjälp han behövde?
  Varför hhälpte dem han inte?? ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *