Missbruk

Missbruk, ADHD, Asperger’s och ADD

Det skulle vara att pissa på de som dött av kombinationen att inte ta upp riskerna och det alltför vanliga utfallet. Faktum är nog för de allra flesta med ADHD och ADD att man har lättare att bli missbrukare, tenderar att fastna hårdare i ett missbruk och får svårare att ta sig loss från missbruket. Det förefaller också gälla en del av personerna som har Asperger’s syndrom. Så konstigt är det väl egentligen inte, att den som inte trivs söker nya vägar att trivas på och att den som har lite dopamin söker upp verksamheter eller droger som ger mer. Precis som de dogmatiska språkmissbrukarna söker vägar att med språket få det orimliga att verka vettigt, vilket Kriminalvården verkar vara ett bra exempel på. När de beklagar konsekvenserna men inte gör något åt orsakerna. Något som gör att de blir bra på att vårda kriminaliteten men inte människan.

Självfallet ska vi ha en  egen sida av ett så centralt ämne som ADHD och missbruk vilket debatten om alkohol verkar påvisa nödvändigheten av, där man efter att ha listat de uppenbart dåliga sidorna med alkohol som vi vet rent statistiskt ändå får frågan om alkohol är dåligt för de med ADHD. – Tja- Någon som tror att ADHD ökar lämpligheten för alkoholkonsumtion i generell mening? Blir man en elegantare alkolkonsument av Aspeger? Tar spriten fram det fina hos personer med ADD? Det är bäst att ställa frågan medan det fortfarande är tilåtet.

Det skulle vara gravt oärligt av oss om vi inte visade den ökade risken för missbruk som råder vid ADHD och liknande tillstånd där man s.a.s avviker från den hypernormala mallen.  jag anser inte att personer med ADHD och liknande, är några kraschtestdockor som fortsättningsvis också ska krascha åt helvete, utan så länge man nu kan och får upplysa om de ökade missbruksriskerna och alla avigsidor det för med sig för män kvinnor och barn hoppas jag att det är ok om man gör det. Även om man  saknar personlig relation till alkohol betyder inte att man behöver vara blind för alkoholens mycket väl kartlagda effekter. Bara för att många av vittnena är borta så behöver dödens personliga gospel inte hålla käften om självförbränningens evangelium.

Har du något att tillägga? saknas det något? Låt oss få veta.  inlägget får stå här en stund sedan blir det en fast avdelning – sida.  Ääntligen..

Denna sida ersätter tidigare utkast.

Alkohol och ADHD

Gör ADHD det lämpligare att dricka eller är det tvärtom? Mot bakgrund av det vi vet rent statistiskt kanske man fortfarande är tillåten att framföra sina tvivel? Men visst finns det en rad aspekter med alkohol som sällan kommer till tals, något som de mest fanatiska alkolobbyisterna gärna tar sig tillfälle att tala om.

Alkohol och Concerta = Nej!

Alkohol är inte lämpligt att konsumera med Concerta för de potentierar varandras negativa sidor framförallt på kärl och hjärta.

Metamina och alkohol

Av i princip samma orsaker som ovan är kombinationen olämplig.
Alkohol är inte lämpligt att konsumera med Concerta för de potentierar varandras negativa sidor framförallt på kärl och hjärta.

Metamfetamin?

Metamfetamin kan både brukas och missbrukas vilket kan vara värt att komma ihåg. Speciellt farligt är ett missbruk för personer med ADHD då missbruk av metamfetamin reglerar ned densiteten på dopaminreceptorerna. Du hade få innan du började när du slutar har du än färre, finns nog bättre sätt att vårda sina svaga sidor. Metamfetamin kan i låga doser ha en terapeutisk verkan men i höga doser kännas helt ok men vara något helt annat, eftersom höga doser av metamfetamin är mycket skadligare än till exempel höga doser amfetamin. Vilket för en person med ADHD kan vara förödande dåligt.Det är inget antidrogskitsnack utan klara fakta, diggar du mycket dopamin ge fan i vad som sabbar dopaminsystemet. Ganske enkelt va?

Metamfetamin – the faces of meth

Klassiker om vad som händer med metamfetaminmissbrukaren, åldrandet och tänderna. Blicken, huden och ödesränderna.

Meth större hjärna med mindre innehåll

Vad som händer i hjärnan hos Meth missbrukare, hjärnan växer på grund av att den svullnar och densiteten på dopaminreceptorerna regleras ned. Men också att metamfetamin rätt använt kan vara bra samt varför. Skillnaden mellan enantiomererna hur hur otroligt olika de verkar.

Metamfetamin & ADHD + Hel dokumentär

Dokumentärfilm från National Geographic om världens farligaste drog: Metamfetamin,

Den här dokumentären kanske om inte annat kan förklara lite av varför Metamfetamin fått det rykte som det har, vilka konsekvenserna av ett missbruk blir osv. Även om dokumentären inte alls förklarar att personer med ADHD löper en ökad risk att fastna i ett metamfetaminmissbruk och att det på sikt kommer att göra problemen mycket värre tack vare att höga doser reglerar ned antalet och densiteten på dopamin receptorerna. Så att det som frälser dig också kommer att döda dig har kanske aldrig varit sannare än här.

Metamfetamin de direkta & indirekta skadeverkningarna

-Se Oprahshow metamfetaminmissbruk, hur en storm av missbruk sveper fram och vad det för med sig, tycker du crack är en tung drog? Tänk på att metamfetamin höjer dopaminet upp till 2,5 gånger mer än crack. Vilket ofelbart leder till en nedreglering av densiteten på dopaminreceptorerna.
-ohämmad sex med främlingar och sambanden, i gay samhället slog metamfetamin ned extra hårt och vem fan brydde sig om kådisar när rock n rollen sprutade till långt fram inpå närnästa dag? Man förlorar omdömet helt enkelt. Sättet du tar metamfetamin har också stor betydelse, rökning = snabbt och hårt beroende.

Fler och fler rapporter kommer om metamfetamin eller crystal meth som en del föredrar att kalla det men skadeverkningarna av ett missbruk direkt säger kanske inte så mycket om de indirekta skadeverkningarna av missbruket, vilket varit väldigt vanligt och utbrett i vissa kretsar i bland annat New York

Marknadsföringen av Metamfetamin till gravida

Den Pengakåta pillerindustrin har genom åren haft en rad smaklösheter för sig förutom att dölja resultat som talar till sitt preparats nackdel så manipuleras och har det manipulerats en hel del igenom åren. En speciellt intressant grupp att kränga ”de nya supervetenskapliga” produkterna till har varit kvinnor, ofta med någon skavank som medicinjättarna inte alls varit sena med att marknadsföra med vetenskap som täckmantel. Det kan vara den feta kvinnan, den okåta kvinnan, den otacksamma kvinnan eller bara kvinnan som inte hinner med att städa rent i hemmet. Eller varför inte suggan som blivit på smällen och fettnat till? Behöver inte hon lite metamfetamin?

Vår bedagade hjälte Concerta ADHD coach gjorde ett jättejobb med en liknande text på Hjältebloggarnas Flickr grupp vi har använt delar av den här, tack. Vad säger ni är inslagen ovan ett bra ämne för en egen sida? De aspekter på missbruk jag kan störa mig på är att man generellt verkar sätta så stor skillnad på missbruk av substanser och missbruk av mänsklig potential för egen vinnings skull, det senaste kanske är diffusera men lämnar lämnar också ett specifikt skademönster. Ett område som kanske inte alltid ha fått en rimlig förklaring.

Straffa MISSBRUKARNA!

Men vad är egentligen ett missbruk då?

En viktigt fråga som gång på gång hamnar i skymundan när åsikterna ska rättfärdigas i de dagliga skyttegravs diskussionerna kring ämnen som lätt blir svart/vita.  Se även frågeställningen om knarkande delfiner som ägnar sig åt parafenalia, samt hur vanligt luft kan vara en narkotisk substans som dödar. Vad är egentligen ett narkotikum? Är en substans som hjälper unga flickor pojkar och tonåringar till ett bättre självständigare liv ett beroendeframkallande medel eller kan det anses vara oberoendeframkallande?

I så fall kanske det är ett missbruk av språket att kalla det som ger ökat oberoende för narkotikum. När vi vet att ordet narkotika kommer från det grekiska ordet narkos som betyder sömn. Då tar vi oss friheten att fråga om den som vill se ned på det som framkallar oberoende för män kvinnor och barn kanske också ska se över sitt missbruk av språket. Eller sitter det missbruket för djupt för att kunna ifrågasättas?

Missbruk, Asperger’s syndrom, alkohol, NPF alkoholism, ADD missbruk, ADHD våld,  metamfetamin.
ADHD Test ADD Schizofreni orsaker

Exit mobile version