Att veta priset på allt men inte värdet på något

Nedan Västra Götalandsregionens minst sagt verklighetsfrämmande utvecklingsplaner , vilka inte kan ses några tecken att man arbetar emot. Men ser det inte vacker ut, så säg.

ADHD: Vuxna ska inte nymedicineras i Göteborg
Den djupt arroganta hållningen mot personer med ADHD i Göteborg säkrar sina nivåer, i dagarna kom ytterligare ”vetenskapliga” besked (öppnas som word dok) om att det inte skall nyförskrivas någon Concerta till vuxna i Göteborg enligt rekommendationerna. Alltså precis i linje med vad Hans Holmberg tidigare proklamerat. Nu är det dock av kvalitetstekniska skäl som man rekommenderar att avvakta med införande av metylfenidat behandling (Concerta) i Göteborg. Den ”rekommendationen” är det nog få läkare som är rädda om jobbet som kommer att våga gå emot.

språkets säd?

Välkommen till Göteborg
-Här har vi en påstått fungerande vårdgaranti, men ingen speciellt fungerande vård.
-Här har stringenta rekommendationer i strid med evidensbaserat medicinskt tänkande.
Men visst är det imponerande att man nu måste vänta på grund av kvalitetstekniska skäl. Vad kan nästa tänkbara invändning bli?

Tidigare artikel i samma ämne

Orimlig väntan i Göteborg

Kritik mot bristande vård i Göteborg

Diskrimineringsplats Göteborg

Hur ökar vi nonchalans och klyftor?
Finns det ett mycket mer potent sätt att urholka de utsattas tro på livet än att förneka dem vård eller ett rimligt liv och påstå att det är av kvalitativa skäl? Det är enligt min mening ett av de potentaste sätten att misshandla som är känt av mänskligheten, det förtar tron på det vi har gemensamt, språket och de kommunikativa grundvärdenas inbyggda trossats. Är det då inte bättre att bli misshandlad fysiskt, då förstår åtminstone de flesta vad det egentligen är för skeenden som försiggår.

Det är i min mening ärligare att misshandla människor på gatan, då förstår åtminstone alla som passerar förbi vad som sker. Att veta priset på allt men inte värdet på något Fredrik Reinfeldt, Maria Larsson och Christina Husmark Pehrsson är det något vi ska sträva efter? Är helt ok att förneka personer med en problematik grundad i genetiska komponenter en rimlig vård och livssituation i dagens Sverige, Ja eller Nej? Att svara nej men inte upphäva den rådande diskrimineringen som varit känd i årtionden är att ytterligare missbruka språket.

Genetiska markörer för ADHD
Många stora forskningsprojekt visar tämligen entydigt på att det finns många genetiska orsaks bilder till ADHD. Vilket sammantaget ger en bild av en störning av samvariativt genetiskt ursprung som inte behandlas av kvalitativa skäl. Hur ofta har det hänt i det moderna Europas historia?

Förebyggde många demenssjukdomar

En modern hjälte?


Kvalitetssäkringen och tankeminan
Mina damer och herrar välkomna till de mörka kulisserna av språklig mening, förståelse och kommunikativ nektar. Tidigare i det moderna Europa har vi haft en mycket stark och gedigen kvalitetssäkring mot demenssjukdomar, framförallt en person (se bilden ovan) är känd för att ha förebyggt Parkinsons sjukdom, Alzheimer och Multipel skleros hos oräkneliga miljoner människor i det moderna Europa. Tobaksindustrin har använt liknande argument, rökare får mindre Parkinson osv, den som vill kanske också kan inse varför ? Är du död får du inga demenssjukdomar, precis som armlösa inte får speciellt många handskador osv. En av de största pionjärerna inom kvalitetstänkande som förhindrade demenssjukdomar ser du ovan han hette Adolf Hitler och en del kanske idag också kan förstå priset för att demenssjukdomarna förebyggdes. Men visst det är en ganska smal och ovanlig retorik. Den armamputerade får liksom inga handskador…. Metoden är tillnärmelsevis perfekt i många av avseenden, ja faktiskt det mesta, men inte i det enda som på sikt betyder något – slutresultatet.

Mer om kvalitetssäkringsretorik med konsekvens, vill du äta den?

Högst upp den bedårande verklighetsfrämmande projektiva skönmålningen från Vgregion. Med det språket hur skulle man vilja beskriva verkligheten nedan?

Planlagd kvalitet direkt till kontoret
Förvisso sant men vad blir slutresultatet? Nästa gång Vgregionen öppnar munnen bör det vara för att säga något annat eller försöka kyssa sina syften. Men att kyssa ihjäl oss, det kan ta sin lilla tid för vi har mycket kärlek kvar att ge. Kvalitetssäkrad kärlek förstås. Var förvissade om det. Puss och kram! Aftonbladet skriver om de långa vårdköerna, är inte detta ett ärligare sätt att kapa köerna? än den förljugna dubbelmoral vi vant oss att se?

Vad i helvete är det egentligen för jävla mening med att utfärda en vårdgaranti som inte garanterar något? Vad kan det finnas för mening annat än cover you ass politik och dess kosmetiska bihang. samma förljugenhet med präster som stjäl, misshandlar och våldtar barn, det nya i vår tid är att man ibland kan tala om det även om det bara gäller trekanter. Den som börjar mäta kommer kanske att se att de inte är några småsiffror det handlar om. Man vet priset på allt men struntar i värdet på allt utom sin skenfyllda korg som man kränger med galhuggen omsorg och lite suggering.

AA takes you straight to the office – 3 seconds to go

ett andetag kvar

Läs även andra bloggares hädanfärd, vi är mutanterna eller omConcerta  metyfenidat, VGregion, ADHD, vanvård, diskriminering, satanisk retorik. Döden åker sällan kälke eller bara få ett rungande psykbryt med låglandets hyenor vilka dovt yla till döds utmed mänsklighetens natt. liksom smular ned hela sin livsmening i de sista lätena. Alla kan inte äta Frolic, men vi kan alla bli, så sug på orden ditt jävla helvete.

Månen det ultimata krateransiktet här kommer jag och ylar mitt utanför din balkong.

4 reaktioner på ”Att veta priset på allt men inte värdet på något”

  1. Men så märkligt. Hur ser det här ut i förhållande till internationella rekommendationer och förskrivningar?

  2. Det är tvärtemot klinisk erfarenhet och internationell konsensus, men passar mycket väl in i en region där man under mycket lång tid låtit frågan släpa efter, nonchaleras, varit föremål för oräkneliga omorganisationer, osv, Men som har en påstått fungerande vårdgaranti trotts låga behandlingstal….

    När ”kvaliteten” är så djup att människor dör av den då är det nog dags att hämta några kannor aska från krematoriet och traska till kvalitetsteknikernas bord och fråga vad är det här och vem är ansvarig. Eller varför inte be byråkraterna om deras vackraste skenleende samtidigt som vi häller upp askan från krematoriet på deras bord som ett litet rostat vykort direkt från helvete

    Återkommer i dagarna med lite mer, men vad kan man egentligen mer säga….

  3. Vill bara säga tack för en fantastisk blogg, jag fick själv diagnosen adhd i måndags, och vet så lite. Mvh Charlotta

  4. Aaah, Tackar alldra varmast för det, roligt att du uppskattar det vi gör.

    Får hoppas att det går bra för dig med medicineringar och sådant i fall det är aktuellt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *