Vad ska övervakas?

Tankebanan?
Göran hägglund skjuter till ytterligare en miljard för att korta vårdköerna eller få den påstådda vårdgarantin att något närma sig det den påstår sig vara. Ytterligare ett utmärkt tillfälle för FRA att kunna påvisa den hitintillsvarande diskrepansen mellan påstådd verklighet och det kommunicerade sociogramet. Men efterlevnad av löften gentemot uppdragsgivaren kanske är lite svårt för politiken i generell mening? Morötter är bra för hälsan replikeras det i svd det är förvisso sant att ett gamalt uttryck säger så, men då kanske politiken kan ta sig några till och inse att den samma styrmekanik man ser utifrån idag knappast är värd någon större påbyggnad, eller tror regeringen på alla dessa synnerligen bisarra statistiska mirakel där det verkar finnas 7 gånger så många med adhd på gotland som i västra Götaland trotts en fungerande vårdgaranti? Vem som ligger på topp i Europa när det gäller förljugenhet gentemot medborgarna det skriver väl inte SKL om? Vill man ens veta? Den som gräver från andra sidan kanske får veta och varför Regeringen inte ger Socialstyrelsen i uppdrag att kontrollera hur vårdkvaliteten ser i i själva verket utifrån de konstaterade statistiska diskrepanserna bör nog de flesta fråga sig! För Regeringen riskerar att få ett svar de inte vill se – verkligheten.
Varför ska inte medborgarna kunna kräva att det som sägs verkligen övervakas, bibehålls och efterlevs? Är politikernas uppdragsgivaren inte värda den lyxen som i sin egentlighet bara bygger på språkets mening – att föra det sagda från linda till borg.
Apart logik
Men att övervaka styrmekaniken verkar bara vara en logik som är tvungen i industrin, men det är klart, där måste man ju vara effektiv också. Om styrningen i till exempelvis EU också utrustades med de förnämliga sociogramupptagarna enligt alla IPRED, FRA och kaffegräddedirektiv så kanske medborgarna som gett politikerna uppdraget kan få en sociogramatisk insikt i hur lobbying verksamheten självfallet styr delar av politiken, varför skulle det annars pumpas in så många miljarder i den verksamheten tror du?
Vem idkar lobbying för att samma naturlagar som verkar gälla överallt annat också ska gälla inom politiken? vart ser vi de slutna påverkanssociogrammen? Och varför ska övervakning av politikernas uppdragsgivare kosta mångdubbelt mer än det som nu skjuts till i budgeten för en vårdgaranti som aldrig verkar har gjort skäl för sitt namn?
Kan någon förstå det tankesociogramet?
Frivillig övervakning fungerar ju?
Varför inte införa samma frivilliga övervakning av medborgarna som EU har av de lobbyister som trotts allt bara styr en hel del genom att bara göra sitt jobb? Men vad kan vara en allvarligare brottslighet mot medborgarna än att strunta i demokratin och låta det slutna rummets krafter styra. Det är också därför vi måste spara politikernas hela extenderade sociogram i minst 100 år och all kontakt mellan politiker och lobbyister måste ske via mail annars så kan vi kalla det för vad det är – otillbörlig påverkan.

Läs även andra bloggares åsikter om IPRED, Övervakning, Vårdgaranti, ADHD, FRA, Lobbyister, EU,

Budgetbloggen har samma videosnutt idag som igår, vad kan du förvänta dig av en budgetblogg egentligen? Nu bryter vi tankebanan om vårdgaranti & bilindustri.

Balooney och Tankebanan, dags för ett bryt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *