Maria Larsson har FÅTT NOG


Ja och nu kommer vår folkhälsominister att berätta om hur det är tänkt att skapa en gemensam agenda för att stärka den psykiska hälsan, detta faktiskt under rubriken: NU ÄR DET NOG!

Vi kan inte göra annat än hålla med Maria Larsson, det är nog med påkostade möten som avslutas med att allt ska bli så bra och fint i framtiden, helt utan målstyrda planer och fastslagen mätsystematik hur allt detta ”bra” nu ska kunna uppnås. Så om nu verkligen Maria Larsson har substans i det hon påstår, kan kanske konferensen avslutas med konkret resoluta åtgärder mot det som Maria Larsson fått nog utav?

  • Vad ska det kosta
  • När ska det vara färdigt
  • Vad händer i fall det inte blir så
  • Sanktionssystem mot myndigheter som missköter sig
  • Fördela FRA kapacitet att övervaka myndigheter som missköter sig

-Var blir annars det kapitala missbrukets konsekvenser större? Nu när FRA avdeningen för samverkan söker ny chef kanske är det gyllene tillfället att inse vart den verkliga övervakningen ska koncentreras och vilka som ska samarbeta? Handlingsrationalitet kommer inte på fråga? Ska man övervaka en process så är det lämpligen i processstyrningen man sätter en övervakningsanod, är det svårt att förstå? Sedan kan man i och för sig övervaka varje molekyl som finns i processen ok. Men skulle det då inte vara logiskare att övervaka de molekyler som påverkar andra molekyler och får dem att förändra sig? Ser vi inte gång på gång var övervakningen verkar behövas och efterlevnaden saknas? Politiken har inga egna naturlagar även om många gärna vill tro det, självfallet skall alla syftesstrategier övervakas rent systemlogiskt, vilket också skulle kunna hindra de ibland bisarra nedskärningarna vilka kostar dyrt i slutändan trotts en initial besparing.

ÖvervakningsGonzoismen kanske nått sitt aparta maximum när den enskilde ska övervakas mer än de som kontrollerar den enskilde? Skärpta regler här kanske + obligatorisk närvaro övervakning?

Kanske är det dags inse vem som ska göra vad och att bryta tankebanan?


Övrigt
Bloggens tidigare medarbetare skriver: Gör inte ont värre och menar att daglig verksamhet kanske inte alltid tar tillvara på medborgarens utvecklingskapital utan också kan vara distinkt fängslande i all sin betydelserikedom.

Astra´s lilla projekt AZD3480 verkar inte hålla måttet så någon ny kombinerad ADHD & Schizofrenimedicinering verkar inte ha uppfyllt förväntningarna, vilket gav ett ganska snabbt eko på börshandeln och den förväntade stegringen avmattades.

Som svar på ledarbloggen gestaltning av Planekonomins spritiruelle dirigent presenterar vi: Piss love & understanding & konsten att bryta tankebanan. Kanske ett gylfkoncept för bilindustrin att enrollera. Hackar i Mazda, gai jin.

Frukost med jultomten är dock som vanligt öppen för alla.

Läs även andra bloggares åsikter om Maria Larsson, AZD3480, Jultomten, FRA, Psykisk hälsa, Tankebanan, Pressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *