Riksförbundet Attention får gratis uppmärksamhet

Att veta priset på allt men inte värdet på något

Stopp för nybehandling av vuxna med ADHD  i Göteborg

Ser att Göteborgsordföranden i attention Henrik skrivit lite insändare och dessutom fått svar. Intressant. Vad tror han då de mycket bisarra inskränkningarna  är ett delresultat av? Vill han vara medveten om att flera handikappförbund uttryckt sin förvåning över Attentions lamhet? Eller passar det bättre att blunda? Står du inte där med än flera intetsägelser i handen och kanske är något förvånad?

Jodå om Henrik anser att det är ett orimligt svek mot de med ADHD från VGregionens sida vad ska man då säga det är från Riksförbundet Attentions sida som gång efter gång fått hård kritik och visat en otrolig flathet inför situationen. Har man en heltidsarvoderad ordförande som inte ens under sitt första tid informerat de mest centralt sittande rikspolitikerna om den mycket allvarliga situationen för personer med ADHD runt om i landet så kanske man inte kan vara speciellt nöjd? hur lång tid tog det egentligen? Vad kan ha varit så oerhört mycket viktigare? Vad? Vad Vad?

Kanske är det bäst att Henrik är lite försiktig med kritiken så att det inte stör han karriärplaner inom förbundet? För speciellt högt till tak verkar det som tidigare noterats inte vara.

Är riksförbundet attentions ledning förlamad?

Riksförbundet attentions ageranden har väckt en rad frågeställningar, men i stället för att svara på dem så väcker man fler frågor, kanske för att det inte finns eller kan finnas några rimliga svar mot den djupa nonchalans som vi nu självfallet ser resultaten av, andra handikappförbund har uttryckt förvåning över tysthet och flatheten, men själv har jag sett för mycket av  den för att vara förvånad.

Lasse Andersson här är du inte välkommen

Fråga riksförbundet Attention något – Bli bemött med trakasserier

När Henrik efter ett halvår uttrycker att det är oacceptabelt så verkar det mera som han vill visa att han gjort något än att han är verkligen upprörd över de faktiska orättvisorna. Det kanske skulle vart trovärdigt om reaktionen kom för 6 månader sedan, men det är klart då måste han ju också inse han representerar ett förbund vars medlemmar gång  på gång kritiserat  den lamhet vi nu ser de direkta konsekvenserna av. Kanske passar det då kanske det då  bättre att skälla på kritikerna som menar att attention kunde gjort mer och svara på frågorna varför man inte gjort det. Herr Ragnevi kanske vill tro att det är otur med jultomten i år också  som ligger bakom det usla resultaten för medlemmarna där deras intressen faktiskt inte tagits tillvara? Eller är det kritikernas fel? För det kan väl ändå aldrig vara ett oerhört lamt förbund vars ineffektivitet är strålande välutvecklad på grund av den låga takhöjden där ledningens flathet inte på ett rimligt sätt ifrågasätts, nu skördar resultaten av sin *harkel* otur… Kanske kan man försöka ta den faktiska kritiken  som intäckt för att slippa svara?

Att Trakasera kritkerna och framställa dem som bråkmakare är en synnerligen intressant taktik. Speciellt efter en vårdkvalitativ genomklappning vi inte sett på år och dar. Vilken i sak faktiskt kan visa att kritiken inte bara var välbefogad utan kanske också något för mild i sitt utförande.  Resultatet visar sig i ett av de värsta personangreppen känt av mänskligheten, att en del som har en bättre hälsa inom räckhåll nu inte kan få den.

-och nej det är inte kritikerna som bär ansvaret för det.

Hade det kunnat hända ett starkt förbund?

Men varför klaga på ett oseriöst Riksförbund som inte ser till att göra det mest elementära, det leder ju bara till att vi själva blir trakasserade.  Och det ger väl säkert ledningen något ytterligare en anledning att skylla ifrån sig.  Jag är tyvärr inte det minsta förvånad över de nedskärningar inom ADHD vården som drabbat Göteborg, det borde givetvis kunnat förebyggas av ett välfungerande förbund med en ledning som tog sin uppgift på ett rimligt allvar, men det mest elementära verkar inte hinnas med av den heltidsarvoderade ordföranden vars lön är så hemlig att inte ens medlemmarna får veta den, så varför ens klaga, vi kan väl alla se resultatet och de byggde väl ändå inte på otur nu igen?

Det nationella kvalitetsregistret BUSA kunde till exempelvis kunna konstatera regionala ojämligheter mycket tídigt om det bara fungerade men på riksförbundet attention verkade man knappt veta vad det var vid förfrågan. Men visst skyll allt på kritikerna det är säkert deras fel alltihop, att vi nu ser resultatet av den funktionella korruptionen som borde åtgärdats för länge länge sedan, är säkert något ledningen kan skylla på allt annat, gärna kritikerna eller de stackars jävlar som inte fick någon vård alls. Halleluja, vad mer?

-Att inte kunna utöva sin fulla hälsa är ett av de allvarligaste personangreppen människan känner till.

Ovan ett exempel på den finstämda samhörighet som råder mellan medborgarna och myndigheterna vilket visade sig i oändlig oceanisk kärlek vid bland annat toppmötet i Göteborg, där de s.k. kramkravallerna ägde rum. Seesså tänk nu positivt och var inte sura negativa jävlar.

13 reaktioner på ”Riksförbundet Attention får gratis uppmärksamhet”

 1. Måste bara fråga lite om din kunskap om Attentions och deras agenda, och målsättningar på riksnivå. Du är väl medveten om det jag skriver under?

  Jansen-Cilag som producerar Concerta får enligt lag inte göra reklam för sin(a) produkt(er). Istället så har dom använt sig av samma model som den amerikanska motsvarigheten som heter ”CIBA” som producerar Ritalin.

  Dom använder sig av en ”Ideell organisation som dom finansierar och har som främsta uppgift att just promota deras drog-produkt. Den här svenska organisationen vars ledning är den främsta elite av neuropsykologer och psykiatriker och som förespråkar APA’s (Amerikanska privata psykiatri organisationen) version som svarar för DSM-IV där vår grupp kategoriseras på just det sätt vi gör i Abc diagnoserna.

  Den här ledningen inom Attention är bundna av sekretes avtal emot JAnsen-Cilag, så dom är ju inte så pratsamma om detta faktum att dom är partiska till ett läkemedels företags privata vinst intressen. Dettta har FN påpekat och ifrågasatt just objektiviteten hos dom här 2 så kallade ”ideella” organisationerna, samt efter avslöjjandet att CIBA har mutat och gett bonusar till dom personer som varit involverade i framtagningen av den genialiska diagnosen Adhd.

  Missförstå nu inte vad jag menar om diagnos biten, det är ju uppenbart att minst 50% av oss har problem på liknande sätt som beskrivs i adhd diagnosen, även om jag inte håller med dom om grunden för problemen, samt hur man ska tackla alla problem.

  För Jansen-Cilag så skulle det vara idealiskt om 10 miljoner i Sverige käkade amfetamin som dom säljer, eftersom det resulterar i finare hus, bilar, fruar etc…. Men den målsättning som dom haft hittills år 2004 (tror jag) är att 25.000 barn ska äta Concerta (oavsett vilka problem barnen nu kan ha). Det har ju varit prat om att genom den nya uppgraderingen av DSM manualen, så ska man sikta in sig på en kundkrets på 400.000 barn, som dom anser är avvikande (det här antalet stämmer överens med mängden som befinner sig i en alkoholist anhörig missbrukar miljö, som ger samma Adhd beteende, som andra diffusa orsaker påstå’s ha.

  Attentions huvudsakliga inriktning är att ”lobba för att nå försäljnings målen” som Jansen-Cilag har, med hjälp av socialstyrelsen, läkemedelsverket, och riksdagen. Det här påverkar ju givetvis hur organisationen beter sig på nationell nivå. Dom små underorganisationerna verkar inte riktigt förstå, eller bry sig om detta faktum, att Attention styrs av privata vinst intressen, och politiska direktiv. För den delen så verkar inte många vara så medvetna om det, tack vare den otroligt effektiva propaganda apparat som dom sitter med, iom det privata kapital, samt psykologiska kunnandet som skulle gjort Hitler avundssjuk alla gånger lol.

  En sak är klar. Attention tycker inte om någon som kan påverka deras mål negativt. Jag är definitivt inte uppskattad av dom, men jag försöker hålla mig borta från dom. Precis som på 60talet så kommer ny forskning, sänka både Attention, psykiatrin och läkemedelsbolag som är knutna till den hör abc soppan.

  Det finns mycket nytt om vår grupp, som är mer biologiskt och sociologiskt inriktat, där man inser att vi är en egen genetisk grupp i samhället, med mycket som fungerar biologiskt annorlunda. Tyvärr så är många dom kan poverka politiskt inne på Attentions musik, så att all annan information undanhålls inrikes, än den som är psykiatri sanktionerad.

  Hopps du hängde med. Kort o koncist så styrs Attention av privat ekonomiska intressen, vilket gör att dom är lika intresserade för vårat välbefinnande som SAAB el Volvo är…

  1. Ni förstår väl att det är Scientologins lobyister som ligger bakom all information Mikael har delgivit oss här. Dumt att sprida sån, enligt mig, SKIT!!!!!!!!!!

 2. Hade Riksförbundet Attention varit verkligen intresserat av att hjälpa personer med ADHD så hade man nog ganska snabbt sett till att informera de centrala politikerna om vårdsituationen som möter personer med ADHD, vilket man inte gjort. Hade man drivits av något företags enskilda försäljningsargument så borde man också agerat på liknande sätt, vilket man alltså inte gjort.

  I mina ögon ser det mer ut som att den centrala ledningen styrs av halvhjärtat godtycke, eller helt enkelt gör sitt bästa men inte vet bättre, men att inte informera de centrala beslutsfattarna om vilket underlag de har att fatta sina beslut på, är och förblir ett kardinalfel oavsett primära drivincitament.

  Varför man inte agerat på ett funktionellt sätt när det gäller sådana frågor är och förblir en obesvarad fråga, förbundet lägger här en hel del energi på att gödsla med irrelevanta argument i stället för att besvara grundfrågorna vilka vi nu ser konsekvenserna av. Vilket sammanfattningsvis visar att på en punkt verkar våra iakttagelser överensstämma till fullo: Attentions ledning tål inte att bli ifrågasatt. Däremot visar flera tecken på en pompös och snarstucken paranoia vilken lättvindigt manifesteras på olika vis när karndinalsymptomen ifrågasätts, kanske är det ett symptom för småpåvar, vem vet.

  Andra har lagt visst intresse i att ledningen kan känna sig kränkt av vissa frågor och så skickligt undvika att inse att den verkliga kränkningen ligger i de personer som inte får vård alls. Men visst ser man kanske också på en sådan reaktion vart någonstans det grandiosa hjärtat sitter.

  Har du något belägg för otillbörliga kontakter mellan Jansen-Cilag och den självupptagna ledningen för attention så varför inte publicera dem? Gratis uppmärksamhet till attention kanske gagnar folkhälsan?

 3. Attention fungerar inte som det ska, tänk om personer som satt i rullstol plötsligt fick höra att de inte kunde få några rullstolar, då skulle det bli liv! Men inte nu. Bra att ni säger ifrån

  Bra att ni gör det gratis också :))

 4. Om man sitter i en rullstol så är det väldigt lätt att förstå att denna person har problem i miljöer som är anpassade efter 2 ben som fungerar.

  Just med NPF och diverse sociala funktionshinder som vi ska ha så är det ju svårare. Så pass svårt att psykiatrin inte ens kan definera exakt vilka funktionshinder som vi ska ha.

  Jag tror att dom menar sociala funktionshinder där vi inte förstår sociologiska regler för samtal, turtagning, att vi avbryter osv. Om det är detta så handlar det ju endast om att man är medveten om att det gäller andra regler än dom man har vuxit upp med. Jag har tur att ha en stor familj, så att jag har mycket att gämföra med. Tillsammans med familj och vänner så har jag absolut inga problem att tala om 3 saker samtidigt och att vi avbryter varandra med inlägg för att visa att man är med i samtalet. Om nu vårat umgängessätt är ett funktionshinder, så anser jag att man behöver inkludera alla människor som inte är en NT (neurotypiskt) och arisk svenne!!

  Sedan kan det handla om inlärning vilket vore logiskt eftersom skol o inlärningsmiljö är på tapeten mestadel tillsammans med abc diagnoser. Om vi nu inte har någon möjlighet att lära oss i miljöer som dom påstår är den absolut mest standardiserade och normala för homo-sapiens sapiens aka människan, så stämmer det ju. Men jag hajjar ju att det finns fler än ett inlärnings sätt än det som erbjudes i svensk skola. Jag är ju så vågad att påstå att funktionshindret ligger i statens plånbok pga att dom inte vill finansiera miljöer för min grupp. Jag kan assistera dom att planera, säkerligen helt gratis ;) Om man tittar på mig som är minst sagt kunnig i mycket, toppar språkförståelse och vokabuläret, har menza iq, och tydligen doctorand kunnande i mer än ett ämne (om jag får skryta lite lol), men så att man förstår att det går att lära sig otroligt mycket i rätt miljö.

  Jag vet varför vi har problem i deras utbildnings miljöer, och den kunskapen delar jag med internationella neurologer. Vi lär oss saker med helt andra neurologiska områden i hjärnan, för precis samma kunskap som det andra gänget gör. Det må så vara att vi är mer lättstörda, men när vi inte störs så är våran inlärning överlägsen deras, om det är ett funktionshinder, så sure för mig då’ra.

  En sak är given i Sverige, och det är att det är väldigt fult att kunna saker samt att ha högt IQ, tillsammans med ett väldans insiktsfullt sätt att använda sig av sina kunskaper för problemlösningar. Spela fotboll och vara lika korkad som Jante, så äger man och tillhör NT normala gruppen som jag tillägnat en egenskap som jag kallar för ”Normalism”.

  Huvudskälet till att uppmärksamma lägre förutsättningar att klara av något som man måste, är ju för att hitta en lösning. Det här suger ju psykiatrin på, vilket kanske är skälet till varför dom inte preciserar vilka problem dom anser tillhöra adhd diagnosen i normal vardag. Här räcker det ju inte med att säga att vi är hyper, impulsiva, okoncentrerade osv för vad fasen säger det egentligen. Det där är ju egenskaper som tillhör mänskligheten, och inte en speciell grupp i samhället som har monopol på det.

  Men whatever, för att säga det jag skulle då lol.

  Jag hittade källan jag pratade om. http://jannel.se/myt.adhd-1.pdf och han har lite annat på . Hans mail är janne.olov.larsson@telia.com

  Jag har inte snackat med han, delvis pga att jag inte brytt mig om attention speciellt mycket. Jag håller mig borta från dom, pga att dom endast förstör, sedan förespråkar att man ska ge tunga droger till barn, vilket är rena vansinnet. Hela högen borde kastas i fängelse på obestämd till. Men dom har ju en väldigt makt i Sverige att förstöra för oppotionella förklaringar till uppkomst av beteende och reaktioner på omgivningen för oss då. Jag tror mig veta att han jobbar som lärare, vilket har gett han inside info då’ra.

 5. Fyller i lite av recquesten om info om attentions och Jansen-Cilags samarbete.

  Läkemedelsbolaget Janssen-Cilag, ihop med Attention, Pressmeddelande Ingen behandling för vuxna med ADHD, 8 juni 2005, där minst 50 000 barn och 240 000 vuxna i Sverige sägs behöva en ADHD-diagnos, och ofta bolagets ADHD-drog Concerta,

  Det här borde väl skingra tvivel kan man tänka sig. Jag har ingen möjlighet att direkt påverka på något sätt, men kanske ni har. Jag är allt för politiskt inkorrekt oftast, och löser helst problemen med psykiatrin på Rom’erskt vis, med spik o träkors lol.

  Men serious så har jag inga jobb titlar eller annat att backa upp min kunskap med, ännu.. Vilken möjlighet skulle ni ha att lobba emot attention och staten?

 6. Då vill jag gärna höra vad ordföranden för attention har att säga om det!

  Eller ska påståendena bara mötas med hatiska attacker mot de som vågar sätta ifråga, följt av en lång tystnad? ??

 7. En liten trist oturlig sak är att jag inte kollade upp mr janne. Han är tydligen en sentolog. Vilket sabbar många förutsättningar att kunna dra en seriös debatt om detta längre då.

  Det jag vet om attention och deras förehavanden har tidigare kommit från tele samtal med barnläkaren Leif Elinder förra året. Om attentions samarbete med läkemedelsbolagen. Samt så har jag sett viss info på Wiki och ett par andra sidor jag inte kommer ihåg… Men ett privat telessamtal är ju svårt att ha som källa, och Leif går inte att få tag på nu längre av något skäl…

  Men faktumet att Attention är talesmän för Jansen-Cilag etc kvittar ju, för om man nämner detta, så har janne sabbat detta med sina predikningar emot psykiatrin där han blandar in teologiska värderingar.

  Jorden är inte rund vetenskapligt om en religiös håller med då. Allt i sekulariseringens anda då lol.

  Lite förbannad kan man bli, och ä irriterad på mig själv att jag inte. Han janne har ju väldigt liknande åsikter som Leif Elnder och Eva Kärfve har, så jag kollade inte upp han ordentligt. Och trodde i min dumhet att han fått sina funderingar därifrån.

  Att det går trögt för någon att informera om att amfetamin är farligt, beror väl på detta faktum, att det är sentologernas hjärtefråga, så att dom sabbar seriös debatt för oss andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *