Avloppet forskningen och narkotikan

Det är inte bara påvar som gillar  kokainhaltiga alkoholdrycker

Osloborna släpper ut 35 kilo kokain/år  i Oslofjorden har man kommit fram till genom att analysera prover från Oslos avlopp.


Den verkliga narkotika situationen?

I stadsdel efter stadsdel i vissa städer har det sedan flera år pågått löpande mätningar av den verkliga narkotikaanvändningen, frekvenser och tendenser. Resultaten blir inte alltid 100% exakta men kan ändå ge en ganska bra fingervisning om hur konsumtionsmönstren ser ut och hur de förändras över tid från en tid till en annan. Till exempel kan man ganska tydligt se en typisk peak i kokainanvändningen på lördagar, den egentliga begränsningen är att vi fortfarande saknar kunskap om hur droger bryts ned i kroppen och påverkas av mikrober i avloppsvattnet.  Men det verkar trotts allt ge en säkrare bild av konsumtionen än vad öppna frågor brukar leda fram till.

Varför?

Forskningen har sin egentliga rot i hur många  miljöstörningar av svårförklarade slag som skett på olika platser och arter över hela vår jord. Man ville veta vad som orsakar det hela, hur förloppet gått till, inte minst för att veta vad man ska kunna göra för något åt det, om det nu går att hejda.

Tycker själv det är ganska intressant och talande att vi länge hade förstadiet till ett av de absolut giftigaste ämnen människan känner till nämligen Dioxin i tandkrämen, alltså en Predioxin,  en del kanske känner igen den under namnet triclosan eller triklosan. Inga som helst studier om anrikning i fettväv etc hade gjort när den började användas, vilket kanske säger ett och annat om hur säkerheten ser ut för foster, barn, ungdom  och människan som art. Resterande arter brukar vi ju oftast skita i om de inte är söta då förstås. sälungar är ju så gulliga och det är inte så sött när de blöder. Nu studerar i avloppet bland annat:

P-piller – Östrogenanaloger

Testosteronhämmare

Roundup

Prozac (fluoxetin) i kranvattnet 1 2

Forskning och framsteg berättar om en del kring framför allt den offentliga testningen som sker i Oslo.  Genom att analysera prover från Oslos avlopp har han tillsammans med doktoranden Malcolm Reid visat att stadens befolkning släpper ut ungefär 35 kilo kokain i Oslofjorden varje år.

Vad som egentligen saknas är en analys av den samhällsfarliga smittsamhet som utgår från personer som tror sig veta allt och i stället för att bevisa det får andra människor att lida när de inte passar in i det mönstret som allvetaren bestämt. Barn ungdomar och vuxna med ADHD har under långa tider här på planeten fått ett jävla helvete just på grund av dessa så kallade allvetare och deras sätt att bedöma, stigmatisera och nonchalera dem. Oftast sker det givetvis genom en påstådd hjälp. Halleluja.

Kvantillstånd för nyckelöverföring inom kryptografin, kanske inte hör hit, men likförbannat så står det här. Lite: Oooh key – Doo key ska det finnas inom partikelfysiken åsså. Det blir liksom lite kvantkemikalisk överföringstaktik, ungefär samma som de tankar som ledde dig hit.

Ja då

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *