Vilka förstår att flickor kan ha ADHD?

Netvibes Youtube Bubblare
Chi
Efter att ha tittat runt lite ser vi att åtminstone ett företag förstått att flickor kan ha adhd det är trygg hansas avläggare tryggabarn som till och med säljer en barnbok som bland annat tar upp det. Jag undrar när det kommer en vuxenbok som tar upp samma sak som vi kan donera till våra kära politiker. Eller varför inte konstatera att vårdens begränsade kapital ofta manipuleras bort på en massa skit som kostar otroligt mycket pengar i onödan från en mycket begränsad budget.

Tittar man vidare ser man att trygga barn också har mera om flickor och adhd på andra sätt.

Göran Hägglund och Maria Larsson blir ni inspirerade när ni ser att privata företag tar upp mycket allvarliga missförhållanden i samhället som regeringen och regeringskansliets webbplats kring de mänskliga rättigheterna glömt att skriva om? Eller känner ni bara skam över den rådande diskrimineringskulturen som finns idag? På kultursidorna vittnas det om ett djupt pedagogiskt intresse av frågorna men också ett behov av kunskap. Vad tänker regeringen göra?

I de redan långa köerna som expressens ledarsida skriver om idag finns en inbyggd diskriminering. Varför har patienterna inga rättigheter att få vård i praktiskt mening? Varför allt snack om en vårdgaranti som vi alla vet i praktiken inte fungerar annat än som en hånfullhet åt de som inte får någon vård.

Eller ingetdera? – Ni är fria att komma med kommentarer!

Eller så kan ni bara stå vid sidan och titta på när SKL gör sina pseudomätningar av funktionalitet vilka bara mäter öppen väntetid och alltså inte de som fallit offer för det landstingspolitiska diskrimineringsskalpellen som gjort att Gotland kanske har 7 gånger så många diagnoser som västra Götaland Men även pseudomätningarna visar att för många väntar för länge. Varför vågar ni inte ge Socialstyrelsen i uppdrag att se över det verkliga läget och samla in adekvat statistik som kan belysa djupet i det ovetenskapliga godtycket?

Har ni redan glömt så kan flickor ha adhd men ofta missas av vården.

5 reaktioner på ”Vilka förstår att flickor kan ha ADHD?”

  1. Jag lyckades faktiskt få ersättning från min gamla barnförsäkring förra året. Inte lätt, sägs det. Skandia, jag är född 80. Vill bara säga att ni inte ska ge upp och ta en massa bull! ;)

  2. hej! jag kommer ingen vart med försäkringsbolaget de säger sig inte ha någon barnförsäkring på vare sig mig eller min bror och eftersom jag inte har något försäkringsnr så kommer jag ingen vart på den froten inte heller med banken för att jag då måste veta exakta datumet för inbet av försäkringen annars kostar det 50 kr per utdrag av gammalt kontoutdrag….någon som har något ma kan ha hjälp utav???????????

    1. Hej Elin
      Har du inget kvitto på betalningen är väl det bästa som du kan få fram något annat bevis för att betalningen skett eller? Om du vet när betalningen skulle ha skett och att den också skett inom föreskriven tid är det väl bara att begära kontoutdrag för den tiden?

      Jag tror att försäkringsbolaget redan kollat med ditt personnummer etc, men inte hittat någon försäkring på dig. Kanske är uppgifterna så gamla att de inte är datoriserade, dvs måste tas fram för hand. Vad tror du själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *