Kina kräver inbyggd censur i nya datorer

Alla nya datorer i Kina ska censureras efter 1 juli

Kina kräver att datorerna ska vara utrustade med en programvara som censurerar vissa platser på webben, det kan vara platser med pornografi  men även politiskt innehåll, eller något annat som gjort den Kinesiska regimen misshaglig till sinnet. Svensk gammelmedia tiger som vanligt väldigt samstämmigt, är de bara lika oinformerade som vanligt eller är det den politiska korrektheten som tagit överhand om journalisthororna?  Stora datorsäljare till Kina som Dell, Hewlett-Packard m. fl. har legat i förhandlingar med regimen en längre tid om hur specifikationerna för de  inbyggda censurprogrammen.

Uppåt väggarna i Tankefinansieringen

Wall Street Journal har i varje fall skrivit en lite blänkare om kravet på att alla nya datorer ska vara utrustade med censurerande programvara som helt enkelt gör vissa platser på nätet helt osynliga och omöjliga att nå.

Vad kan vi nu göra annat än att hylla den store ledaren? En liten  folkrörelse har till och från sagt sitt i Sverige om både IPRED och FRA Exp skriver om Piratpartiet.

De behöver aldrig vara något fel med ett kontrollsystem om det är balanserat, våra sinnnen är censurerare, språket likaså, gentemot mångfacetteringen i den värld vi befinner oss uti, men behöver vi verkligen mer censur som hindrar kritik av den rodande ordningen?

Scientologerna gjorde det redan för 20 år sedan

I  Sverige har vi faktiskt också haft företag och rörelser som genomfört en sådan censur och missbruk av förtroendet, det var nästan 20 år sedan. Då var de webbplatsen Flashback som var föremål för censuren, företaget scientologi distribuerade då en CD vilken innehöll instruktioner om att manipulera och modifiera  operativsystemet för att censurera valda delar av webbplatser. Koden till censurprogrammet tog en tid att knäcka och men tillverkarna av koden kanske inte blivit sämre sedan dess?

Men visst har de ADHD även i Kina, även om det har andra tecken än våra.

Går vi mot ett nytt mentalpolitiskt Jurassic park eller blir det bara klassik ass? Partierna verkar inte alltid ta alla IT frågor på allvar, men det kanske inte är så intressant?

Newsmill.

13 reaktioner på ”Kina kräver inbyggd censur i nya datorer”

 1. Tja striden pågår fortfarande så vi får se hur det slutar. Escalerar ännu trots distrationsproblemen från Nordkorea, Talibanerna och Iran, och ingen protestaktör har ännu visat full kraft.

  Vad som egentligen oroar mig mer är att Kinas kommunistiska parti blivit så aggresiva i Västvärlden. Vi har egentligen ingen beredskap att hantera det riktigt bra.

 2. Tydliggör exakt vad du menar med följande:
  ”Jag tror att mycket handlar om att lära av sina misstag och inte försöka censurera dem som en diktator.”

 3. Kanske ska du rikta frågan direkt till de som tycker att du dikterar hit och dit och blir sur när du inte får exakt som du vill, eller något sådant? Titta bakåt i tråden! Vad vet jag. Låter det ologiskt? Det här ämnet handlar väl mer om kinesiska datorer gissar jag, eller har jag fel? Du kanske själv vet varför du blev bannad?

 4. Ok oavsett en massa annat du pratar om för att tydliggöra för alla som läser den här tråden:

  Ingen censurerar kinesiska kommunistpartiet i eller utanför Kina.

  Den ökade spänningen just nu beror på gangstermetoder kinesiska kommunistpartiet utnyttjat i Asien, EU och USA. I det ligger globala avlyssnings- och spionskandaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *