Hoole in One för de NeuroTypiska

NT-Neofobisk stereotypi bruten
Bland de neurotypiska är oftast rädslan för det okända stort och en person med Aspergers syndrom kan verka främmande för den neurotypiska personligheten. Golkklubben Skepptuna GK har dock gjort ett undantag från den vanliga stereotypin och anställt några personer med Aspergers syndrom.

För att anpassa sig till verkligheten har Golfklubben bildat ett speciellt team så att även en Golfklubb bestående av bara NT personer kan samarbeta med andra medmänniskor vilket är att betrakta som ett enormt stort trendbrott mot den mycket stereotypa verkligheten bland golfklubbarna runt i landet, där annars NT känner sig trygg i sin avskärmade tillvaro.
NT-Sjuka fick hjälp av ASP-Teamet
Trotts det normifierade NT-handikappet uppger personerna med Aspergers syndrom att det inte varit några större problem för NT att förstå att det finns andra alternativa sätt att se världen, man kan snarare säga att NT fått en ökad insikt i att det finns något utanför den normifierade stereotypin och dess ofta ytliga socialgegga. Även personer med NT-syndromet rapporterar att det har gått bra, men så kan de ju säga fastän de inte menar det, så vem vet egentligen? Hur som helst, är det ett mycket lovvärt initiativ där människor kan samarbeta och ta tillvara varandras för och nackdelar, vad kan vi annars göra?

Ingen ökad NT-lukt rapporterad
Vi vet ju alla att en nervös NT lätt kan börja ägna sig åt överdriven socialiserings humpning om en NT känner sig kränkt i sitt normifieringscement, vilket lätt kan leda till att en NT börjar skvallra och förtala andra personer, för att på detta viset kunna närma sig mottagaren av skvallret om det inte finns någon annant socialstereotyp sammankittningsmetod till hands. ASP- teamet rapporterar dock att denna grupp har klarat sig bra utan större fadäser eller att börja lukta alltför mycket NT-ångest.
Läs mer om nyheten från ett Neurotypiskt perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *