Bättre sömn med Concerta

Metylfenidat (Medikinet, Equasym, Concerta, Ritalin) som ibland mycket slarvigt kallas amfetaminpreparat förbättrar sömnen på personer med ADHD. Försökspersonerna med ADHD som fick medicineringen sov bättre och djupare med mindre grad av uppvaknanden under natten. Studien sammanfattas med:
”CONCLUSIONS: Sleep problems in patients with ADHD continue from childhood to adulthood, with similar objective sleep characteristics in adults and children with ADHD. Medication with methylphenidate appears to have beneficial effects on sleep parameters in adults with ADHD.”
ScienceDaily skriver om det hela i sin artikel: Methylphenidate Can Have Sleep Benefits In Adults With ADHD, vilket kan ses som en i raden av tecken på att personer med ADHD inte reagerar som andra på medicinering med så kallade stimulantia, de flesta blir tvärtom lugnare. Vilket kan vara väl värt att komma ihåg när man hör den trångsynta argumenteringen från diverse tveksamma grupper som inte vill att barn ungdomar och vuxna ska få en medicinering som hjälper dem att fungera normalare och bättre. Man kan och bör fråga sig varför!
Varför vill man smutskasta en medicinering som gjort många människors liv drägligare? och är det ens rimligt att argumentera för att personer inte ska få en fungerande hjälp? Hur skulle det se ut om någon tog bort rullstolarna från personer utan ben med motiveringen att de bara satt och blev feta i rullstolen?
När det gäller ADHD går det tydligen att uttrycka hur mycket diskriminerande skit som helst utan att för den skull leverera en metod som fungerar bättre, varför är det så tror ni? Är det rimligt att missbruka retoriken så? Vad säger du?

Concerta verkar också kunna hjälpa till mot beroende av dödsdroger och det är väl ändå bra?

3 reaktioner på ”Bättre sömn med Concerta”

  1. Förmodligen är folk tveksamma mot diagnosen i sig. Eftersom alla människor har de symtom som beskrivs vid adhd men det allmänheten inte riktigt insett är att det endast är om dessa symtom skapar problem eller kommande problem som en diagnos kan ställas.
    Och ska då dessa ”personer” medicineras med cs för att de inte kan hantera sånt som alla andra är tvungna att göra. Ja då är dessa personer inget annat än knarkare som har sin läkare som langare.
    Vad/hur lyder definition av att medicineras resp knarka? Vad vill läkaren uppnå med sin ordination för patienten och vad vill missbrukaren uppnå med drogen? Är det samma effekt man är ute efter? Är det då samma sak?

    Vänligen goodfelllow

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *