Bättre med sex än stress om du har ADHD

Arbetsstress är värre för hälsan än osund livsstil skriver Dagens Nyheter, men det kommer knappast som någon större nyhet för oss alla. Stress föder ohälsa och ohälsa kan föda stress – vilken formidabelt usel cirkel, inte sant?
Speciellt illa är det för personer med neuropsykiatriska funktionshinder, läkartidningen skrev:
PTSD och ADHD ligger bakom många fall av utmattningssyndrom och det kan nog ligga en hel del sanning i det.
Personer med ADHD har ofta ett annat sätt att reagera på stressen även om en korrekt medicinering gör att stressfaktorerna minskar och att man inte lika lätt varvar upp sig.

;-)

Vi rekommenderar å det varmaste att ha sex i stället, hittar du ingen lämplig parter går det nästan lika bra med onani, eller varför inte skriva en trevlig sexnovell? En annan bloggare skrev om självmedicinering med sex, kan det vara något denna sommardag?

De vetenskapliga undersökningarna som är gjorda visar att personer med ADHD har sex tidigare än andra, har fler sexualpartner och använder i mindre grad än andra preventivmedel. Så ta det varligt, så slipper du bli uppstressad senare.

5 reaktioner på ”Bättre med sex än stress om du har ADHD”

 1. ***Rossel rossel***

  host, harkel. Personer med adhd är nog betydligt mer ohämmade utan medicinering än med.

  Ska jag inte vara en duktig flicka så ger jag fanken i mediciner, det ska jag hoppa upp och sätta mig på.

  Floff.

 2. Jag får kåthetsattacker av stress och ont i tänderna.
  Går runt omedicinerad.
  Någon som känner till något om översexualitet/ADHD?

  1. ADHD och ”sexmissbruk” eller hyperaktivitet när det gäller sexuella aktiviteter är nog inte speciellt ovanligt, eller rättare sagt, har man ADHD så är nog sannolikheten högre. Mediciner mot ADHD verkar som vi alla vet fungera tvärtom på personer med ADHD (inom rimliga gränser förståss) så visst förefaller det rimligt, då medicinering tenderar att normalisera uttrycken på gott och ont….

 3. Jag har ADD och jag älskar sex och finner att det är ett väldigt bra sätt att bli av med stress precis som det står i texten. Problemet kan bli att tankarna hamnar på villovägar och jag blir distraherad, middagsplaner tankar inför morgondagens jobb saker som dessa kan ibland bara hoppa in i huvudet. Att förena huvudet med kroppen något som inte alltid är så lätt. Sexet och den gemensama intima upplevelsen kan många gånger även bli stört av den djupdykning av att tillfredsställa sin partner vilket är lite motsägelsefullt då man tänker på att göra sexet så bra som möjligt för sin partner men i slutändan så är det dessa tankar som gör att man förlorar fokus och gör akten sämre. För mig känns de viktigt att jag har en förstående partner som förstår att även om man inte kommer så betyder det inte att jag inte njuter av upplevelsen och att det inte beror på dem och att sex ibland inte är det lättaste för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *