Alkohol och andra hål i tillvaron

Begärens dunkla mål

-Evolutionens sista tavla?

Det artar sig för forskningen kring alkohol och alkoholism vilket är intressant ur en rad aspekter. Dagens DN tar upp lite gamla nyheter som tydligen fått en ny förpackning och nu kallas nyheter återigen vilket det också var 2008. Hursomhelst forskas det kring Ghrelin som uppges kunna få ned och minska suget efter alkohol, som en bieffekt uppges att hungerskänslorna minskar.

Hormon styr suget efter alkohol är rubriken som är ganska sensationell, jag som trodde att det var den relativa signalstyrkan från VTA till NAS som utgjorde de viktigaste faktorerna när NAS var understimulerat, tänka sig så fel man kan ha va.

Mera mera missbruk

Både vår eminenta fröken, psykbryt,  bloggvärdinnebloggen withchbitch och många fler har berört ämnet: Alkohol, kanske dags att sätta lite fart på sidorna runt missbruk men också ta upp en del helhetsaspekter runt alkohol som man aldrig hör talas om, vad tror ni om det?

Tänkte göra ett förslag till permanent sida kring ämnet så att alla lite lättare kan se att det faktiskt finns lite vettigt här ibland bråten också.

Läs även andra bloggares åsikter omAlkohol, Alkoholism, Alkoholskador, FAS, Missbruk, ADHD missbruk,

Ps såg att bloggen om neuropsykiatriska funktionshinder just skrivit om att autister hör i ultrarapid, vilket väl stämmer in med den nya diagnostiska metod vi skrev om där man analyserar responsmönstret på giva ljudscheman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *