ADHD & Sociala Färdigheter

Att ha ADHD kan innebära att man är sämre på vissa saker och bättre på andra saker i högre grad än andra. Ett rikt socialt liv kräver uppmärksamhet och därför kanske den med ADHD inte alltid lägger märke till allt eller helt enkelt drar sig undan när det blir för mycket. En del har undrat vad man kan göra åt sin situation och svaret blir lika enkelt som frågan – varför inte börja förstå det just du är sämst på för att sedan göra något åt det. Texten nedan är utarbetad av den Amerikanska organisationen CHADD som genom åren hjälpt en massa personer med ADHD att få bra vård och fört ut kunskaper om ADHD till samhället i stort.

Uppe i högra hörnet finns en rektangel klicka på den så får du fullsidesbild
Social Skills


Kommentera gärna texten och kom med förbättringsförslag. Eller bara skriv ned vad som var bra eller dåligt, passar på dig eller inte, är …. ja… Oavsett hur smart och duktig du själv tror att du är kan du alltid bli bättre. Ett av de mest debatterade områdena de senaste året inom bloggosfären är FRA, men hur många vet verkligen vad lagen innebär och hur många har all anledning att känna sig lurade trotts all uppmärksamhet ärendet fått, tja tiden lär visa! Att förbättra sina sociala färdigheter gäller således alla, men vissa kan ha större nytta av det än andra.

Lite mer om social träning med hjälp av dator.

Läs även andra intressanta åsikter om ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Sociala färdigheter, Social Träning, Smidighet, Uppmärksamhet, Se även FrkF 50 tips att hantera ADHD.


3 reaktioner på ”ADHD & Sociala Färdigheter”

 1. Det som ger mig ångest idag är att läsa om oss Abc diagnostiserade i olika kloka sammanhang.

  Om jag säger att dom snackar BS och jag kan förklara exakt varför jag har den åsikten som det nu handlar om, min egen åsikt baserad på min erfarenhet då. Så att det inte blir fel.

  Sociala problem för adhd diagnostiserade beror på problem med exekutiva egenskaper. Dessa problem uppstår iom en biokemisk obalans ikroppen som det finns otroligt detalierat beskrivet om, man är intresserad, och duktig på att leta info.

  Hur som helst, dom 2 läsvärda stycken av mitt gnäll *fniss*. Låt säga att vi är mer toleranta för fysisk stressorer som att brottas med lejjon och hugga ved. Men är mindre toleranta emot psykiska stressorer tack vare vår genotyp grupp. Psykiska stressorer är alla nya intryck, personer och miljöer vi ställs inför.

  Som till ex att gå i T-Centralen under 15 minuter så ställs vi sannolikt inför tusentals stressorer som vår hjärna måste bearbeta. Vid en viss gräns så går man sönder. Varje stressor startar en kemisk process som leder till följder då. När det blivit överslag så tvingar hjärnan en att begränsa stressorer genom ångest som resulterar i ovilja att utsätta sig för dom. Det här visar väl sig på lite olika sätt beroende på hur f-ad man är.

  Det här är inga konstigheter, och alla ska lära sig grunderna i detta som går i skolan. Men iom att biologi, biokemi, kemi, genetik etc inte är så skojjigt kanske, så kör man på simplare förklaringar.

  Om man tar bort Adhd, så blir det ju en intressant artikel om mänskligt beteende, och vad det kan bero på för faktorer. Med adhd…

  Det är otroligt synd att riktigt seriösa forsknings resultat och summeringar inte kommer ut till allmänheten, men det är ju inte vårt fel.

  Well well, hoppas det inte vart för struligt el knepat ;) Tycker du har en sådan klok och bäst blogg om oss abc offer *fniss*.

  Plåga mig på :-)

 2. How long has this earth been spinning around? I have been around the universe looking for this kind of information for the past week and a half.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *