Vill Riksförbundet Attention ha Censur?

Fick mail från Riksförbundet Attention Ordförande Anki, där hon mycket tydligt lägger ut texten kring att hon utgår från att vi ändrar de texter vi skrivit om Riksförbundet Attention då de ”innehålller felaktigheter” utan närmare specifikation.

Tja vad är det för fel du har sett på våra sidor då Anki?

Vad jag har sett så har jag själv fått otrevliga mail från eran styrelsemedlem Lasse som jag redan tidigare bett att inte skicka något mail till mig. Jag bad honom två gånger idag att inte skicka något mera och vi får väl se om han klarar av det, för det verkar verkligen bli storm i den lilla ankdamen om det kommer lite frågor kring varför det verkar hända så lite och varför flera centrala beslutsfattare verkar oinformerade om den mycket allvarliga bristen på utredningsmöjligheter och vård för personer med bland annat adhd.

Det brinner i helvetet

Det som ifrågasattes var den brist på insyn och demokrati som flera talat om – men där verkar det tagit hus i helvetet, full kallabalik, inte får du fråga om det är en demokratibrist eller dålig insyn i riksförbundets verksamhet. Full kallabalik. oönskade mail och hotfulla samtal.

Henrik D Ragnevi valde också att sluta vid bloggen med omedelbar verkan efter den turbulens som utvecklades, oklart om han också utsattes för några direkta hotelser eller ej, men helt frivilligt verkar det inte gått. Han är för de som inte visste det lokal ordförande för Attention i Göteborg. Det är verkligen jätteobehagligt om man inte ska våga ifrågasätta något om en verksamhet som är till för att hjälpa andra och vårt förtroende för Riksförbundet Attention är lägre än någonsin. Ska man vara rädd för att säga sin åsikt eller ställa frågor och undra varför så lite händer? Tydligen.

Vi tycker det är skrämmande när en Ordförande verkar lägga så mycket energi på att försöka tysta kritiken men så lite på att förstå dess grunder.

Vad har du egentligen i lön Anki?

Inte kan du väl på allvar tro att vi är ensamma om att ställa oss undrande till den svaga aktiviteten från Riksförbundet Attention? Att Lokalföreningarna gör ett bra jobb har inte satts i fråga, tvärtom. Men det är väl inte fel att samarbeta med sin syften och sina egna medlemmar, den varan riksförbundet kanske kan lära sig mer av.

Några av oss har själv aldrig varit speciellt hemliga men det verkar behövas i fall människor ska vara rädda för att uttrycka sin åsikt utan att behöva få negativa återverkningar av det. Hälsar därför välkommen våran nye medarbetare ”Lolita ADHD Coach” som känner sig tvungen att skriva under pseudonym i fall denne någon gång råkar vara kritisk till riksförbundet Attention och dess omtalade brist på insyn och demokrati. Vi Tycker det är en tråkig utveckling när man inte längre ska kunna säga det man tycker eller ställa sig frågande till något annat som visar tveksamma resultat. Är samarbetsviljan låg kanske det kan förklara varför insynen verkar så låg, men att sjunka så lågt det hade ingen av oss trott.

P-O, Rakel och Lollita ADHD Coach.

4 reaktioner på ”Vill Riksförbundet Attention ha Censur?”

  1. Har hört samma saker, det verka va problem me att få veta va som händer, obehagligt är rätta ordet!!!!

  2. Vidrigt. En del föreningar lever helt enkelt kvar i en förgången tid, kämpa på det kommer en ny ordförande, Kan inte tänka mig att hon kan sitta kvar något längre efter nått sånthär.

  3. Stå på dig, för du aka ni gör ett jääta fint jobb :) Du har definitivt en stjärna i kanten av mig.

  4. Just det där när man ställer in möten med politiker som är bokade sedan långt tid tillbaka är ganska fantastiskt, ett msg sa att när ordföranden ville springa på ett annat möte för en annan förening så gjorde hon det i stället. Det är inte vad jag skulle vilja kalla ett professionellt förhållningssätt. Kanske är det också därför man inte träffat de viktigaste sakkunniga inom partierna när vi frågade.

    Så många andra anledningar lär det inte finnas än just ren nonchalans mot människorna som behöver hjälp. Det är säkert en bidragande orsakt till att förbundet är så svagt och saknar handlingskraftigt centralt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *