Verklighetens färger äts upp av svartvit mördarplastik

Hur verklig är verkligheten?
Plastiken i verklighetsuppfattningens sociala konstruktionsgrunder är ibland väldigt oelastisk, för man har liksom bestämt sig, att såhär är det och då blir det lätt mycket svart eller vitt. Detta svarta eller vita kommer sedan att försökta pressas på dess moder, den verkliga verkligheten, ibland med förödande resultat. Varför är det så?

-Tja hur verklig är egentligen verkligheten? Vill du gå bort till meningsskafferiets svartvita plastik och kolla? Lägg gärna märke till att det alltid rör någon annan och aldrig dig!

Är din bild en Verklighetstrogen avbildning?
Ett av det kostsammaste sakerna en mänsklig hjärna kan ägna sig åt, är att ta till sig verkligheten, därför och egentligen bara just därför är större delen av vår hjärnkapacitet upptagen med just motsatsen, att filtrera bort verkligheten till förmån för vår bild av den, ett extrakt, en kondensation, är du snäll kan du kalla kunskap. De personer med brister i filtreringen är tvungna att leva större delen av sina liv hudlöst närmare nära verkligheten vilket lätt gör dem överkänsliga eller okänsliga plus det faktum att det oftare uppstår infektioner i relationerna med omgivningen, vilket en del med ADHD sett delar utav, man mobbas mer man mobbar mer, man knarkar mer, röker mer, man har mer sex, börjar tidigare och får mer könssjukdomar. Fullt sprut på det mesta, eller inget alls, ändå så stämmer det bara på gruppen som en sammanfattning.

-Är det inte därför de riskerar att knulla åt helvete utan rimlig hänsyn?

Har du sett en fotboll?
Gång på gång får vi dock en näsbränna när verkligheten är större och mer nyansrik än den socioplastiska homo ecconomicus tvåbeningsmänniskans verklighetsmodell tillåter oss, att vilja se. Vilket enkelt med enkelt uttal kan sägas; min skalle är mindre än en fotboll, ingen kan egentligen förstå fotbollen, får inte in den, i huvudet och vi kan egentligen aldrig se den, (även om du tror det) bara dess framsida, aldrig dess baksida som den ständigt vänder bort från oss. Ett dilemma för alla kloka konstnärer. Med alla dessa bollar vilka vänder bort ändan i en stursk evighet. Kanske är det därför barn gillar att sparka på dem.

Blindhetens polaroid
Det lär dröja ett tag till FRA eller SÄPO erkänner att de aldrig sett en fotboll, utan delar av fotbollen vilka de sedan skapat sig sin egna helhet utav, eller vilka direktiv vill du ge ditt jag att tro?

Kan någon se en fotboll?

Man ser bara sin bild av verkligheten som små små trådar av en mycket mycket större väv. Hur ser du på hallelujakoreografin i ditt Knutby? Det är kanske bara en dröm och där står den första kvinnan i livets flod och vinkar på din hud, hon är vattnet hon är ström.

Läs även andra bloggares åsikter om ADHD, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Socialplastik, Verklighetskirurgi, Har du sett en fotboll, Kan du se en fotboll, eller längtar du till ett hem du aldrig haft?

Eller är det bara marmorsömnen i var snöflingas ängladel som smälter inför din kristalina dimma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *