Spegeln i Häxa-decimalens ryska docka

Kejsarens nya kläder och antiterroristbrigaderna
Ge datormissbrukare en diagnos säger en del och visst är vi beredda att hålla med! varför inte kalla dem för mmmmm,, låt mig tänka lite…..nn….. jo jag har det vi kan väl kalla dem för för … hnn datormissbrukare?
Kultursjukdomarna
Bland de värsta av alla kultursjukdomar som finns är som vi alla vet förnekelsen, därefter kommer nog den de språkliga lögnerna (känner du till några andra?) sedan kommer det inte just så mycket på ett tag, även om de som begagnar sig av förnekelsen som fenomen och kombinerar det med till exempel språkliga lögner kan åstadkomma massiva storverk för att få just sin vilja igenom, men inte just så mycket annat. Något som kanske blev jättetydligt för en del när vissa personer och grupper i världen mycket intensivt ville förneka adhd, detta trotts att det länge funnits mycket klara belägga för att personer med adhd löper ökade risker utan ett adekvat omhändertagande, där bland annat medicinering ibland ingår. Sak samma med datormissbrukarna, en del vill förneka att de finns.

Jag tycker att vi alla ska börja förneka de som förnekar andra medmänniskor sin rätt till bättre hälsa och allt annat. Eller åtminstone amputera deras trovärdighet så att de kan försöka klia sig i skallen med den trovärdighet de saknar, utan att riktigt förstå varför.
Så fram med lite mera skenprocesser för sakens skull. Lite värderingskrig på de globala marknadernas inflationsband och glidskenor måhända? En Teflondräkt som alla kan se men ingen kan minnas?

Den verkliga häxjakten
kanske inte många kommer ihåg nu, den var faktiskt på personer som stod utanför samhället och som inte riktigt gjorde som alla andra. De har alltid varit en utsatt grupp som andra tagit sig friheter att manipulera med, speciellt gångbar är manipuleringen om man påstår att man gör det i namnet av deras hälsa och välgång.

Men vad är det egentligen som skiljer det från häxprocessen att adhd medicineringen ska stigmatiseras av personer som själva aldrig kommit med nånting bättre? I namnet av häxprocesser har man sålt en frälsning som bygger på samma räls som koncentrationslägrens mål och måtton, den bristfälliga koncentrationen går att arbetas bort. Arbeit Macht frei.

Hur många liv har denna förnekelse tagit?

De som brukar utföra dessa systematiska manipulationer är inte sällan välskolade inom områden som kunskap och kontroll över massorna och därmed vad som kan styra och påverka massorna. Den instabiliserande spegellögnsmekaniken, där man skapar en skräck för en häxprocess och dessas stigmatisering vilket i sig själv är en häxprocess som än värre stigmatiserar på ett osynligare sätt, i stället för att ta hälsan från någon så låter man den aldrig få den. Precis som barn med adhd inte får någon vård. Precis som när närsynta personer inte kan få några glasögon. Precis som när långsynta personer och multipla personligheter inte kan få några glasögon. Med den socialstrategiska Tjurenferdinand invid skallen så slungas orden ut för att kommunicera inte en sak, inte ett ting, utan ett beting. -jawohl honom skall vi ha. Vi ska bestämma det du inte kan anfäkta.

Spegellögnen mina damer och herrar – en ganska effektiv sak. Men vem är det som utövar den och varför, det är nästan alltid samma svar på den frågan. Eller tror ni historian har böjt sig på den punkten?

Å grodan hoppar. Skönhetens hind bygger på soppberget, skålar pundet med sand i timglasen. Å du vaknar och börjar undra varför man inte kan kittla sig själv så bra. Klia dig i skallen i ställe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *