Nötpråmarna i Nidälven

Tiden har ibland en ytterst nötande effekt på människorna, gud kanske inte vet varför men du kanske en dag kan försöka?

Jag skulle vilja hävda att själva krämens kärna ligger i just dess forna nötning, precis som all fromage bygger på hård repetering av cirkulära rörelser, den så kallade vispningen. Rent psykodynamiskt är det ju alltid svårt att säga om teflongaffel eller vanligt träslev är att föredra.

Tänk på grädden eller vad som helst, den kommer dessutom från nötkreaturens värd. Och vispar ni den alldeles särskilt hårt mina barn, då kan ni få smör.

Men visst nötpråmarna i Nidälven flyter ju så stilla och vackert, kanske vi en dag ska göra en sång om ett allesammans. Jordens inälvor i tidens vatten.


Om vi bara orkar lyfta oss lite grand. Låter det förgyllda ta oss till nya höjder innan tidens ring, ringar in dig med ett försvinn.

Strax där bredvid Li Flodens morgonrond

Det där skolandet igen och vilka fötter sen, vågornas avtryck sveper in

Och den vanliga morgonslakten

Mycket tas tillvara mycket förgås mellan det man glömmer och det som aldrig förstås

Två generationer pråmskeppare var alltför upptagna med påklädning och att ordna maten den där morgonen, måhända så de såg aldrig

Utskottet i Tidshymnens groddblad. Morgonfiskarens hemkomst tjoget alnar uppströms där Li floden återigen grenas med andra vattendrag.

??

Läs även andra bloggares åsikter om Li Floden, Nidälven, Nötpråmarna, Fiskarna,
Skjut en tag, ett ögonblick i sänder

ADHD på kinesiska
Är fortfarande mer sakligt underbyggda artiklar än påstådda ”Doe pingsmuggelaffärer via kina men när det gäller miljön hänger nog världen ihop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *