Finns det en Kriminalvård?

Balloney eller Respekt?
Att begreppen kan förlora sin mening genom tidens lopp är kanske ingen större nyhet och att staten eller någon annan makt gärna vill definiera vad som är vad är heller ingen nyhet. Men ibland kanske man måste ifrågasätta vad som är vad, för att det inta alls verkar vara vad det säger sig att vara. Om vi försöker se kriminalvården genom lite mera vetenskapliga ögon, kan vi då se resultatet av kriminalvården?
  • Vad är i så fall resultatet?
  • Är det ens anständigt att kalla det kriminalvård om det inte finns en sådan nettoeffekt?

1 April Professorn
Martin Grann som är Kriminalvårdsverkets utvecklingschef har tidigare gjort sig känd för uttalanden som ”ADHD är en modediagnos” o.s.v. sedan den 1 april 2007 är han även professor vid kriminalvården. Vi önskar givetvis 1 April professorn lycka till och hoppas att han en dag ganska snart kan komma med några vetenskapliga tecken på att vi verkligen har en kriminalvård i praktiken, inte bara en kontraproduktiv och dyr betongklump som ockuperar namnet.

De har tydligen också upprättat en handikapplan inom kriminalvården där de talar om att ingen ska diskrimineras pga sina funktionsnedsättningar, kanske det också vore på sin plats att man tittar på vilka funktionsnedsättningar klienterna som bebor kriminalvårdens faciliteter har? För handikapplanen är väl inte bara till för att 1 April Professorn ska ge sken av något som inte finns?

-Sesså, schaaas på dig tillbaka till verkligheten Martin. Rapporter av högt vetenskapligt värde är det vi kräver förutom konkreta resultat, vad har du levererat hitintills egentligen?

Ifall det finns en kriminalvård bör den också har ett vetenskapligt resultat, var är det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *